Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul preşedinte al FC Farul îşi serbează şi ziua de naştere Clemenţa şi Hacic Garabet au împlinit 30 de ani de căsnicie

ro

29 Jun, 2016 00:00 8648 Marime text


Bine-cunoscuţi în lumea sportului constănţean şi românesc, soţii Garabet (Clemenţa şi Hacic) au împlinit, ieri, 30 de ani de căsnicie. Iar astăzi, de Sfinţii Petru şi Pavel, este şi ziua de naştere a lui Hacic Garabet, ca şi a foştilor fotbalişti, antrenori şi conducători ai FC Farul Paul Peniu şi Petre Buduru!
 
Când Clemenţa şi Hacic s-au căsătorit, ambii activau în cadrul CS Farul Constanţa, ea - ca antrenoare de gimnastică, el - ca oficial (organizator) la secţia de fotbal. Au făcut nunta la un an după ce au devenit un cuplu. Ambii trecuseră anterior printr-un alt mariaj, primul soţ al Clemenţei fiind Matei Stănei (şi el antrenor de gimnastică). Atunci când s-au căsătorit, Clemenţa şi Hacic aveau câte un copil din căsătoriile anterioare, Clemenţa - o fată (Raluca), iar Hacic - un băiat (Robert). Rodul dragostei dintre soţii Garabet a fost apoi Adelina Bianca. Toţi cei trei copii s-au bucurat de aceeaşi afecţiune din partea celor doi.
 
„I-am crescut pe toţi laolaltă, fără să facem niciun fel de diferenţe. Suntem în relaţii bune şi cu foştii noştri parteneri de viaţă“, spune Hacic Garabet. Anii au trecut, cei trei copii ai familiei sunt acum oameni în toată firea, căsătoriţi, la casa lor şi cu moştenitori, iar ieri şi-au sărbătorit părinţii cu ocazia împlinirii a 30 de ani de căsnicie.

„Anii au trecut frumos”

„A trecut foarte repede această perioadă, din cauză că tot timpul am fost plecaţi cu sportul, Hacic în lumea lui, eu în a mea. Abia acum, de când suntem la pensie, avem mai mult timp de noi şi putem să călătorim în voie şi să vizităm locuri deosebite, atât în ţară, cât şi în străinătate. Au trecut frumos cei 30 de ani. Noi, în lumea sportului, ştiţi cum suntem, luptători, şi cu bine, şi cu rău, ne adaptăm. Viaţa ne oferă multe încercări, pe care, ca orice sportiv, cu fair-play, le treci. Suntem fericiţi împreună şi împliniţi că avem copiii realizaţi, pe toate planurile. Asta e cea mai mare reuşită a noastră“, a declarat Clemenţa. Astăzi, soţii Garabet vor pleca într-o scurtă vacanţă în Malta.

Cununaţi de Mihai Oprea

Soţii Garabet au fost cununaţi de familia Oprea. Naşul, Mihai Oprea, a fost un apropiat al rugby-ului constănţean şi al CS Farul, făcând parte, vreme îndelungată (30 de ani), din biroul secţiei de rugby a CS Farul, pe care a sprijinit-o mult. A murit în 2013 (la 69 de ani), iar soţia sa (naşa soţilor Garabet) se află actualmente (împreună cu fiica sa) în Olanda. Familia Oprea a şi botezat-o pe fiica cea mică a Clemenţei şi a lui Hacic, Adelina Bianca (cea care, pe 23 august, va împlini 29 de ani).
 
„Mihai Oprea a ajutat sportul constănţean în general şi rugby-ul în special, având o contribuţie însemnată la câştigarea unora dintre titlurile Farului”, a declarat Hacic Garabet, fost preşedinte al FC Farul, fost oficial la mai multe cluburi de fotbal din România, la clubul de rugby Farul şi la Federaţia Română de Rugby şi fost administrator la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia. Hacic a activat şi la o bază de fotbal de la Câmpina.

Născut pe 29 iunie, declarat pe 1 iulie

„Ne-am căsătorit pe 28 iunie, pentru că atunci era perioada în care se terminau toate campionatele şi am găsit liber în programul nostru. Tot timpul ne-am planificat evenimentele din viaţă în funcţie de sport. A doua zi, pe 29 iunie, a fost ziua de naştere a lui Hacic, astfel că am avut două zile la rând pline“, povesteşte Clemenţa.
 
Hacic Garabet s-a născut pe 29 iunie, de Sfinţii Petru şi Pavel, dar a fost declarat pe 1 iulie! „De bucurie, întrucât i se născuse primul băiat după două fete, socrul meu, Dumnezeu să-l ierte, a cam uitat să se ducă să-l declare. A făcut cinste la toată lumea şi a ajuns cu întârziere la Primărie“, dezvăluie Clemenţa. Cea mai mare dintre cele două surori ale lui Hacic a decedat acum şapte ani, iar cealaltă soră şi fratele său se află actualmente în SUA.

Peniu, Buduru şi Garabet petreceau împreună

Până acum zece ani, Hacic a fost sărbătorit cu ocazia zilei sale de naştere pe 29 iunie, însă un eveniment tragic din familie (unica soră a Clemenţei a murit chiar într-o zi de 29 iunie!) a făcut ca, de atunci, evenimentul să fie marcat festiv pe 1 iulie. Pe lângă Hacic Garabet, astăzi îşi serbează ziua de naştere alţi doi reprezentanţi ai sportului constănţean, foştii fotbalişti, antrenori şi conducători ai FC Farul, „fraţii siamezi“ Paul Peniu şi Petre Buduru. O vreme, cei doi şi Garabet îşi făceau ziua de naştere împreună. 

Clemenţa îşi serbează ziua de Valentine’s Day

Şi ziua de naştere a Clemenţei, 14 februarie, este una specială, coincizând cu sărbătoarea de Valentine’s Day! Garabet i-a făcut mereu surprize şi cadouri deosebite Clemenţei în această zi. „Cel mai frumos dar pe care mi l-a făcut până acum Hacic, cu acest prilej, a fost un elefant cu doi pui, din aur. Hacic glumeşte că datorită mie s-a introdus în România Valentine’s Day“, a declarat Clemenţa Garabet. „Aniversare fericită celor mai buni părinţi din lume! Am învăţat atâtea de la voi! Vă urez să fiţi împreună încă 30 de ani de acum înainte, cel puţin! La mulţi ani! Vă iubesc atât de mult!”, a postat pe Facebook Adelina Bianca. „La mulţi ani! Vă iubim enorm!”, a fost şi mesajul de pe reţeaua de socializare al celeilalte fete, Raluca. 

„Să ne învăţaţi şi pe noi secretul!”

 „Wow, nu am ştiut! Vă dorim o viaţă plină de bucurii, fericire şi cu mai mulţi nepoţei. La mulţi ani! Pupici la amândoi!”, „Să fiţi la fel de frumoşi încă 100 de ani! Sănătate şi numai bucurii unei familii minunate!”, „La mulţi ani vouă, dragilor! Sunteţi un exemplu clar de aşa da! Şi, ca drept dovadă, copiii voştri vă consideră modele de urmat în viaţă. Vă doresc din suflet viaţă lungă, frumoasă şi fericită împreună! Minunaţi! Fiţi binecuvântaţi! Vă îmbrăţişez de departe şi de foarte aproape. Maria”, „La mulţi ani! Sunteţi frumoşi şi vă completaţi. Aveţi o familie frumoasă. Sunteţi veseli. Să ne învăţaţi şi pe noi secretul!”, „Să fiţi sănătoşi, mai aveţi puţin şi ne ajungeţi în vechime!”, „La mulţi ani, puştilor!” sau „La mulţi ani! Fericirea şi iubirea să nu vă lase din braţe toată viaţa!”, au fost şi alte mesaje de felicitare.     

Omagiu adus bunicii Maria

În vârstă de 46 de ani, Robert Garabet este comisar de poliţie, iar când era mic a cochetat şi cu fotbalul. „A fost portar la FC Farul, dar în viaţă a urmat un alt drum, nu pe cel al sportului“, spune tatăl său. Soţii Garabet se bucură de trei nepoţi, iar cel de-al patrulea va veni peste patru luni. Raluca Simion (38 de ani) are doi copii, un băiat, Eduard Alexandru, şi o fată, Maria Melania, iar Robert Garabet - o fată, Bianca Ioana.
 
Stabilită şi căsătorită în SUA (cu Robert Mitchell), Adelina Bianca este însărcinată, iar în luna octombrie va naşte o fetiţă. „Bebeluşul va primi prenumele Mia Sofia. Mia vine de la bunica copiilor noştri (mama Clemenţei), Maria, pe care au iubit-o foarte mult. Şi ea a fost extrem de apropiată de ei. Şi fetiţa Ralucăi îi poartă prenumele străbunicii. Fata lui Robert are 17 ani, învaţă la Colegiul Naţional Pedagogic «Constantin Brătescu» din Constanţa, pregătindu-se să devină cadru didactic“, spune Hacic Garabet.

Coincidenţele prieteniei dintre Peniu şi Buduru

Paul Peniu şi Petre Buduru, doi dintre marii atacanţi ai Farului din anii '70 - '80, fotbalişti cu personalitate, au dezvoltat, de când s-au cunoscut la echipa constănţeană, o relaţie de prietenie aparte. Colegi de cameră timp îndelungat în cantonamente, cei doi au descoperit că au multe în comun, ajungând cu timpul un fel de „fraţi siamezi“. În primul rând, sunt născuţi în aceleaşi zi, lună şi an, 29 iunie 1953, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Nu întâmplător, unul a primit prenumele Petre (Buduru), iar celălalt, Pavel (Peniu). Amândoi erau nedespărţiţi. Stăteau unul lângă altul inclusiv la fotografiile de grup ale echipei constănţene.

Confundaţi de tatăl lui Petre Buduru

O altă coincidenţă care îi leagă pe cei doi este legată de data la care s-au căsătorit, în luna iulie a anului 1977, în aceeaşi zi. Iar coincidenţele nu se opresc aici. Pe 26 decembrie 1979, lui Peniu i s-a născut primul băiat, iar Buduru a devenit tată, având-o pe Mădălina (soţia lui Dennis Şerban), fix la nouă luni după aceea, pe 26 septembrie 1980! Ca şi când nu erau de ajuns aceste coincidenţe, atunci când jucau, Buduru şi Peniu semănau bine. Conform modei din acele vremuri, purtau părul mare şi mulţi îi confundau, păţind-o inclusiv tatăl lui Buduru, care, după o victorie a Farului, l-a îmbrăţişat pe Paul Peniu, crezând că-l felicită pe fiul său! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii