Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul fotbalist al FC Farul s-a însurat Radu Oprea şi Elena Leabu. Cerere în căsătorie pe marele ecran. Ca în filme! (galerie foto)

ro

14 Mar, 2016 00:00 10754 Marime text

 
S-a căsătorit şi fostul fotbalist al FC Farul Radu Oprea. Acesta şi-a unit destinele cu Elena Leabu, iar în toamna acestui an cei doi vor deveni părinţi. Sportivul i-a cerut mâna iubitei sale într-un mod inedit, la cinema   
 
Tinerii constănţeni Radu Oprea (32 de ani) şi Elena Leabu (28 de ani) au devenit soţ şi soţie, oficializând la Starea Civilă o relaţie care s-a înfiripat în urmă cu aproape patru ani. Fostul fotbalist îl are naş pe Bogdan Alesandru, cel mai bun prieten al său, cu care a jucat la juniorii Farului. Radu a dat dovadă de inventivitate atunci când i-a cerut mâna iubitei sale.
 
Elena nu bănuia nici pe departe că ziua de 26 februarie 2016 avea să-i aducă o mare şi fericită surpriză din partea lui Radu. Cei doi au mers la un film, la cinema, cum făcuseră de atâtea ori până atunci. După ce filmul s-a terminat, lumina nu s-a aprins, ci a început să ruleze altceva. Cei din sală şi-au dat seama că era o cerere în căsătorie şi au început să aplaude! Radu făcuse un filmuleţ de două minute, cu el şi Elena, în care fostul fotbalist al FC Farul o cerea în căsătorie pe aleasa inimii sale, iar cei de la cinema au fost de acord să-l proiecteze. Ca din pământ, au apărut prietene şi prieteni de-ai frumoasei Elena, iar Radu i-a oferit inelul de logodnă. Ca în filme!

„Cum să fii singur şi fericit”



„M-am gândit la ceva deosebit. Elena a fost foarte emoţionată. Când a văzut prima poză din filmuleţ, şi-a dat seama că era vorba de noi. I-au dat lacrimile. «E o cerere în căsătorie!», a strigat cineva din sală şi toţi au aplaudat. S-a nimerit fericit ca acest moment să aibă loc într-o zi de 26 (eu fiind născut pe 26 august). Aşteptam inelul de logodnă pe care-l comandasem, iar acesta a venit cu trei zile mai devreme. Astfel că, pe 26 februarie, m-am decis să o cer de soţie pe Elena“, a povestit Radu Oprea. Paradoxal, filmul la care au fost cei doi când Radu i-a cerut mâna Elenei s-a numit „Cum să fii singur şi fericit“, însă aşa s-a nimerit, acesta rula în acea zi, la ora când cei doi au putut merge! Pe Radu îl interesa regia sa, nu titlul filmului.

Adrian Senin şi Florin Lungu, alături de Radu Oprea



Fostul jucător al Farului şi Elena au devenit un cuplu cu aproape patru ani în urmă, cunoscându-se prin intermediul unei prietene comune. În scurt timp, după ce Elena a răspuns pozitiv la întrebarea lui Radu dacă vrea să-i fie soţie, tinerii au scos actele la Constanţa, devenind oficial familia Oprea. „A fost un Da categoric! Să aveţi o viaţă fericită şi să vă bucuraţi de îngeraşul care va veni!”, au fost felicitaţi tinerii soţi. La evenimentul de la Starea Civilă, Radu a avut alături şi doi foşti colegi de la echipa mare a FC Farul, Adrian Senin şi Florin Lungu. Naşul, Bogdan Alesandru, cel mai bun prieten al lui Radu, este şi el fost fotbalist. A jucat la juniorii „marinarilor“, la aceeaşi grupă cu finul său, iar apoi a mers la tineretul Rapidului.

Nunta, laolaltă cu botezul



Ceremonialul religios şi nunta cea mare vor avea loc la toamnă, tinerii soţi dorind să le facă undeva prin noiembrie. Radu şi Elena vor ca evenimentele să se desfăşoare odată cu botezul, întrucât, în septembrie, tânăra va deveni mămică! „Elena este însărcinată în trei luni şi jumătate. Încă nu am aflat ce vom avea, băieţel sau fetiţă. 90% ar fi băiat, dar cu exactitate vom afla pe la finele lunii. Eu aş vrea băiat, însă ce va da Dumnezeu, important e să aibă parte de sănătate“, a spus Radu Oprea.

A fost coechipier cu Ianis Zicu şi Enache Câju



Născut în anul 1983, Radu a început fotbalul la FC Farul, unde şi-a desăvârşit junioratul, iar ulterior a fost promovat la tineret şi la echipa mare. Primul său antrenor a fost Iosif Bükkösi, iar din grupa în care a jucat la juniori mai evoluau, printre alţii, Ianis Zicu, Enache Câju, Andrei Ianţoc, Cătălin Buşuricu, Ciprian Micu, Valentin Camboianu, Romeo Vasiliu, Cornel Diaconu, Mitică Halep sau Mita Funda. La juniorii Farului, Radu a mai lucrat cu antrenorul Mihai Turcu, iar apoi a urcat la echipa de tineret, pregătită pe atunci de Cristian Cămui. Ulterior, Radu a făcut pasul la formaţia mare, în mandatul lui Viorel Hizo.
 
„Marcel Lică, preşedintele din acei ani al clubului, m-a susţinut să ajung la seniori, ca şi Cristian Cămui“, le mulţumeşte Radu celor doi. La prima formaţie, fotbalistul, care juca fundaş la marcaj (postul său de bază) sau mijlocaş la închidere, a mai lucrat cu Ion Marin şi Petre Grigoraş, şi îşi aduce aminte de golul său din prima divizie, din foarfecă, într-un meci cu FCM Bacău.

Gol contra Farului, în Cupa României



După FC Farul, Radu Oprea a plecat la Rapid Bucureşti. S-a pregătit cu echipa mare şi a fost rezervă în câteva meciuri din prima divizie (inclusiv într-o victorie cu 3-1 a giuleştenilor la Constanţa), dar nu a apucat să şi joace. A evoluat în schimb la Rapid II, iar într-o partidă din Cupa României, cu FC Farul, disputată la Călăraşi, le-a dat gol „marinarilor“!. „A fost de fapt un autogol al lui Florin Lungu, dar arbitrul m-a trecut pe mine ca marcator. Rapid a avut atunci sezonul acela de mare succes în Europa, când bucureştenii au jucat sfertul de finală în Cupa UEFA cu Steaua. Era greu de prins lotul, Rapid avea echipă foarte bună. Eu am avut ghinionul să mă confrunt cu probleme medicale, fiind nevoit să iau trei luni pauză forţată, din pricina unei pubalgii. Acesta a fost momentul care mi-a cam scurtcircuitat cariera. Înainte de a semna cu Rapid însă, fusesem în discuţii cu Sportul Studenţesc, care era pregătită în Liga 1 de Dan Petrescu. Am fost şi într-un cantonament cu «studenţii», în Republica Moldova, înscriind într-un amical. De asemenea, m-a vrut în acea perioadă şi Poli Iaşi“, arată Radu Oprea.

Suporterii au vărsat suc pe ei în Danemarca!



Fundaşul Farului a fost convocat şi la echipa naţională de tineret, pregătită pe atunci de Nae Manea. Radu era mai mereu titular la lot, iar o deplasare în Danemarca, în toamna lui 2003, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2004, îi este şi acum vie în memorie. La seniori, a fost celebrul meci Danemarca - România 2-2, cu arbitrul Urs Meier, când tricolorii, care jucau cu sabia deasupra capului, având nevoie de victorie în cursa lor către turneul final, au fost egalaţi în prelungiri. „Am fost în tribună la acea partidă, alături de colegii mei de la tineret. Când gazdele au egalat, suporterii danezi, în tensiunea şi euforia momentului, au vărsat sucuri pe noi“, îşi aduce aminte Radu. La tineret, scorul a fost 0-0, iar România a jucat cu: Huţan - I. Stancu, R. Oprea, Rada, Neşu - Şt. Grigorie, An. Cristea (80 Prepeliţă), Pleşan (48 Arbănaş), Pastor - Marica, Mitea (87 Codreanu).

Fotbalistul - pictor



În prezent, Radu Oprea nu mai joacă fotbal. El a absolvit Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, iar când evolua la Farul devenise de notorietate faptul că şi picta. În zona Dobrogea a mai evoluat la echipe precum Săgeata Năvodari (atât în Liga a 3-a, cât şi în Liga a 2-a, cu Aurel Şunda antrenor), FC Altay sau formaţia din Babadag. Sora lui Radu Oprea, Maria, a jucat tenis la Constanţa, iar de opt ani se află în SUA, la Arkansas, unde dă lecţii de tenis, dar lucrează şi la un cabinet medical al unui doctor român.      
       
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii