Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul boxer Ionuţ Gheorghe, născut în an bisect Ce dorinţă şi-a pus de ziua sa medaliatul olimpic de la Atena

ro

01 Mar, 2016 00:00 7881 Marime text


Fostul boxer constănţean Ionuţ Gheorghe şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere. Născut în an bisect, campionul marchează ziua de 29 februarie o dată la patru ani, în rest serbându-şi ziua pe 1 martie 

Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, la categoria 64 kg, Ionuţ Gheorghe a împlinit ieri 32 de ani. Încă de dimineaţă a primit urările şi cadourile familiei şi o mulţime de telefoane de felicitare de la prieteni şi apropiaţi. Fostul boxer şi-a serbat ziua de naştere în sânul familiei şi şi-a pus o dorinţă arzătoare, care speră să îi bucure viaţa cât mai repede. În ce priveşte boxul, Ionuţ, care s-a retras din activitatea competiţională în 2012, e în continuare aproape de ringul magic, iar în anii următori vrea să devină antrenor.
 
Telefonul lui Ionuţ Gheorghe a sunat ieri încontinuu. „Am lângă mine mulţi oameni care mă iubesc şi mă respectă şi care nu m-au uitat. Mă bucur că, odată cu trecerea anilor, performanţele mele sportive nu s-au stins în inimile celor cărora le place boxul“, zâmbeşte campionul. Acesta a primit primele felicitări de la familie şi de la „mami“. „E vorba de Elena Frîncu (n.r. fostul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa), aşa vorbim noi. Mi-a urat la mulţi ani, sănătate şi să am cât mai repede un urmaş. E dorinţa mea arzătoare, pe care mi-am pus-o şi de ziua mea. Am ţinut legătura cu Elena Frîncu şi vorbim des. Ştie ce-mi doresc. «Să-l faci boxer», mi-a spus. Dacă va fi băiat, sigur îl voi învăţa box. La trei ani, deja îl pun în gardă. Vreau să-l fac campion“, a spus Ionuţ Gheorghe. Printre primele cadouri primite ieri de medaliatul olimpic s-a numărat un maimuţoi de pluş, pe care i l-a oferit un prieten.

„Parcă sunt tot în cantonament“

Chiar dacă nu beneficiază decât o dată la patru ani de bucuria de a-şi sărbători ziua de naştere exact în ziua în care s-a născut, pe 29 februarie, Ionuţ a petrecut ieri cu măsură. „Nu mai sunt la vârsta la care să fac cine ştie ce petreceri. Voi sărbători în familie şi cu moderaţie. M-am retras din competiţii în urmă cu patru ani, dar duc în continuare o viaţă sportivă. Parcă sunt tot în cantonament“, a spus Ionuţ, ieri la prânz.

„Am boxul în sânge“

La capătul unei cariere pline de medalii, campionul vrea să rămână în domeniu şi să-şi continue activitatea în box, dar ca antrenor. Oricum, de când s-a retras, a ţinut aproape de sportivii şi de tehnicienii de la CS Farul Constanţa şi de sala de antrenament. „Mă duc mereu pe la sală, la băieţi, dar mai fac şi eu o mişcare, întrucât am boxul în sânge şi nu pot sta departe de el. Vreau să urmez şcoala de antrenori şi, după un an - doi, să încep să pregătesc sportivi la CS Farul. Asta ştiu să fac cel mai bine şi asta îmi place. Şi cred că am şi eu ceva de arătat ca antrenor. Mă înţeleg bine cu toţi cei de la club, boxeri şi antrenori“, arată Ionuţ Gheorghe.

Campion al Uniunii Europene

Fostul mare pugilist s-a retras din activitatea competiţională în toamna anului 2012, iar peste un an, cu ocazia competiţiei „Centura de Aur“, de la Constanţa, CS Farul şi Asociaţia Judeţeană de Box Constanţa, în colaborare cu Federaţia Română de Box, au marcat festiv momentul ieşirii oficiale a lui Ionuţ din ring. Ionuţ Gheorghe a început boxul la BC Iacob Mira Agigea, cu antrenorul Aurel Simionescu, iar în 2007 a trecut la CS Farul, sub pregătirea lui Ilie Dascălu. La seniori, este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2004 şi la Campionatul European din 2006, iar un an mai târziu a cucerit titlul de campion al Uniunii Europene. A urcat pe podium la întrecerile internaţionale de anvergură şi la alte categorii de vârstă, luând aur şi bronz la Europenele de cadeţi şi bronz la Mondialele de juniori. În ţară, este multiplu campion naţional (la copii, cadeţi, juniori şi seniori) şi a câştigat şi alte competiţii interne. A evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii