Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost fotbalist la FC Farul Fără să doarmă după botezul fiului său, Tănase Tasenţe a concurat la „Maratonul Nisipului“ (galerie foto)

ro

07 Apr, 2016 00:00 9233 Marime text


Băieţelul fostul fotbalist constănţean Tănase Tasenţe a fost botezat, primind prenumele Costin. Aura şi Taşi, fericiţii părinţi, au avut 100 de invitaţi la evenimentul desfăşurat la Constanţa, iar dimineaţa, la câteva ore de la terminarea petrecerii, tatăl, care este un fan al mişcării şi al exerciţiului fizic, a participat la „Maratonul Nisipului“, în proba de semimaraton, deşi nu dormise deloc!


 
Fiul Aurei şi al lui Tănase a fost creştinat la Biserica „Buna Vestire“, după care invitaţii au petrecut la restaurantul „Zorile“. Naşii lui Costin sunt din Bucureşti, soţii Ioniţă (Adrian şi Adriana), cei care i-au şi cununat pe părinţii micuţului. Naşa este verişoară primară cu mama lui Tănase Tasenţe. „Şi la biserică, şi la restaurant, Costin a fost nesperat de cuminte. De obicei, el e mai vioi. A fost foarte curios, e adevărat, dar cuminte“, a spus tatăl, care, în prezent, este managerul general al unei agenţii de relaţii publice. Cu trei zile în urmă, Tănase a împlinit 30 de ani.

Magia ursitoarelor



Fostul fotbalist a remarcat reuşita evenimentului care l-a avut în prim-plan pe băieţelul său.

„A fost un botez foarte frumos, iar spectacolul ursitoarelor, deosebit de interesant. La petrecere a cântat Stelian Arău, acompaniat de formaţia Makidonia. Stelian ne este prieten foarte bun şi a întreţinut atmosfera la toate evenimentele familiei noastre“, a precizat Tănase.


„A fost minunat totul, emoţionant şi plin de magie“, s-a arătat plăcut impresionată de momentul ursitoarelor şi Aura Tasenţe, care le-a mulţumit tuturor invitaţilor pentru prezenţă.

A petrecut şi Elena Fălină, soră a lui Gică Hagi


 

„Un botez de vis, naşii de vis, bunici iubitori, invitaţi distractivi, poze foarte reuşite, împreună cu formaţia noastră de suflet“, a sintetizat cele petrecute la botezul lui Costin Zoe Tasenţe (mama lui Tănase).


La petrecere a fost prezentă şi una dintre surorile lui Gică Hagi, Elena Fălină, împreună cu soţul ei, Petrică. Mama lui Taşi e verişoară primară cu Petrică Fălină, iar unul dintre băieţii familiei Fălină, Costa, este antrenor în cadrul Academiei Hagi şi la FC Viitorul II. De la fericitul eveniment nu a lipsit nici fostul fotbalist Dima Şamata, care a fost junior al FC Farul, dar a jucat şi la Portul Constanţa.

„Nu aveam cum să ratez aşa ceva“

După ce a renunţat la fotbal, Tănase Tasenţe a rămas un prieten al mişcării şi al exerciţiului fizic, alergând des, pentru sănătate, dar participând şi la concursuri de atletism. Ultimul a fost „Maratonul Nisipului“, competiţie internaţională desfăşurată la Mamaia. Întrecerea a avut loc într-o dimineaţă de duminică, iar pentru Taşi faptul că petrecuse, noaptea, la botez, şi nu dormise deloc nu a constituit un obstacol în calea participării sale la „Maratonul Nisipului“! A sfidat oboseala şi a concurat.

„Am ajuns acasă pe la ora şase - şapte, iar la zece am alergat în proba de semimaraton (21 de kilometri). Iniţial, am vrut să mă culc puţin, dar am zis că, dacă voi dormi, voi fi şi mai obosit. Toţi mi-au spus să nu particip. Dar nu aveam cum să ratez aşa ceva, deşi eram nedormit. La general, m-am clasat pe locul 89 din 210 concurenţi, iar la categoria mea de vârstă, 30 - 39 de ani, am fost al 29-lea. Am scos timpul de o oră şi 58 de minute, mai slab cu nouă minute decât recordul meu personal. Însă nu am forţat, am alergat constant tot traseul. După semimaraton, cred că am dormit două zile!“, a spus, râzând, alergătorul.

 

De la FC Farul, a ajuns la Steaua, dar şi în Grecia



Tănase Tasenţe a fost junior al FC Farul, la grupa 1986 (juca mijlocaş stânga), dar s-a aflat şi în cercul echipei mari a „marinarilor“. După Farul, a activat şi la alte echipe, printre care tineretul Stelei, dar şi în Grecia. În prezent manager general al unei agenţii de relaţii publice şi membru al Asociaţiei Române de Relaţii Publice, Taşi a urmat o perioadă cariera universitară la Constanţa (susţinând disciplinele Jurnalism politic, Jurnalism online, Jurnalism european, Introducere în tehnologiile internetului, Multimedia, Relaţii publice şi publicitate şi Tendinţe şi orientări în presa străină), iar acum doi ani şi-a luat şi doctoratul în Ştiinţele Comunicării, la Universitatea din Bucureşti. Teza sa de doctorat a avut tema „Comunicarea politică prin social media şi reacţiile publicului online“. De asemenea, fostul fotbalist a publicat peste 30 de cercetări ştiinţifice în reviste de specialitate şi volume indexate în baze de date internaţionale recunoscute din ţară şi din străinătate. Este evaluator al unei prestigioase reviste ştiinţifice şi a coordonat relaţiile cu presa pentru peste 100 de organizaţii, companii şi personalităţi naţionale şi internaţionale.

Sursa foto: Facebook (Tănase Tasenţe, Ursitoare Botez Constanţa, Alex Bercaru)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii