Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment fericit la Năvodari Fetiţa instructorului sportiv Nicolae Ababei a fost creştinată (galerie foto)

ro

04 Mar, 2015 00:00 7301 Marime text
Eveniment fericit în familia instructorului sportiv Nicolae Ababei, de la secţia de Kempo a CS Năvodari. Tatăl, Nicolae, mama, Cristiana, şi celălalt copil, Massis Mihai, s-au bucurat nespus de venirea pe lume a celui de-al patrulea membru al familiei, o fetiţă
 
 Soţii Ababei îl au de 13 ani pe băieţel şi au dorit să-i aducă în dar şi o surioară. Aceasta a avut la naştere 3,100 kg şi 50 cm, scorul Apgar fiind 10. Cristiana a născut prin cezariană, la Constanţa, iar botezul a avut loc la Năvodari, acolo unde locuieşte familia Ababei. În vârstă de 38 de ani, Nicolae este instructor sportiv la CS Năvodari, dar activează şi la serviciul de Ordine Publică al Poliţiei Năvodari, având o activitate bogată în domeniul poliţienesc. Pe parcursul carierei, a activat, printre altele, şi la Forţele Speciale ale Poliţiei de Frontieră, şi la DIAS.
 
Păpuşica familiei Ababei a primit prenumele Isabella Maria, care au fost alese atât de părinţi, cât şi de naşii de botez, soţii Gherghişan (Marian şi Corina). Cei care i-au devenit părinţi spirituali fetiţei sunt prieteni foarte buni cu Nicolae şi Cristiana, naşul şi tatăl micii prinţese lucrând împreună, o perioadă, la Poliţia de Frontieră. După ce fetiţa a fost creştinată la Biserica „Sf. Nicolae“ din Năvodari, aproximativ 50 de persoane (membri de familie şi prieteni apropiaţi) au petrecut la un local din oraş. Isabella Maria a primit Taina Botezului la o zi după ce a împlinit patru luni.

 Naşul lui Massis Mihai Ababei este Eluchian Măgârdici


 Abilităţile sportive ale lui Nicolae Ababei au fost moştenite de fiul său, care merge pe 14 ani. Acesta a practicat Karate Shotokan la clubul Sawaki Năvodari, ieşind vice-campion judeţean şi naţional (la kata pe echipe). Ulterior, Massis Mihai a făcut kickboxing, ocupând prima poziţie la o gală desfăşurată la Năvodari. Momentan, a întrerupt sporturile de contact. „Băiatul are potenţial, prinde foarte repede şi respectă indicaţiile“, spune Nicolae. Tânărul Ababei a fost botezat de Eluchian Măgârdici, actualmente membru al Parohiei Bisericii Armene din Constanţa, care este cunoscut de apropiaţi ca „Massis“ („Muntele Domnului“), aşa cum îl alintă familia. Astfel că fiul lui Nicolae a primit prenumele după naşul său, care i-a şi cununat pe soţii Ababei.

 A rămas îndrăgostit de Jiu-Jitsu


 Instructorul sportiv de la CS Năvodari este născut la Comăneşti, în judeţul Bacău, şi a venit la Năvodari în anul 1981, alături de familie. Primul sport al lui Nicolae a fost fotbalul, pe care l-a început la Midia Năvodari, la şapte ani. A făcut apoi judo (doi ani) şi Aikido (aceeaşi perioadă), pentru ca, pe timpul armatei (şi-a satisfăcut stagiul militar la jandarmi, la Gheorghieni), să înţeleagă cu adevărat valorile şi filosofia artelor marţiale. În armată, a exersat Karate Shotokan, dar şi tehnici de lupte de stradă şi de mânuire a armelor albe. În anul 2000, a ajuns la Poliţia de Frontieră (activând apoi la Forţele Speciale ale PF). La Poliţia de Frontieră a şi predat autoapărare şi tactică poliţienească, la Şcoala de Formare Profesională şi Pregătire Continuă.  S-a implicat şi în Jiu-Jitsu (la clubul sportiv Pontica), rămânând apoi îndrăgostit de acest sport.

Prieten bun cu luptătorul Superkombat Alex Filip


În 2009, Nicolae Ababei a intrat în DIAS. Este prieten bun cu luptătorul Superkombat Alex Filip, şi el poliţist. În 2012, la Năvodari s-a deschis o sală de antrenament, iar ulterior s-a înfiinţat o secţie de Kempo la CS Năvodari. La început, luptătorii au fost pregătiţi de Nicolae Ababei şi de Cristian Tunschi, iar ulterior, celor doi li s-a adăugat, ca instructor, şi Marcel Jipeanu. „Am promis că, în doi ani, oraşul Năvodari va avea campioni internaţionali şi ne-am ţinut de cuvânt”, a declarat Nicolae Ababei, care, în prezent, activează la serviciul de Ordine Publică al Poliţiei Năvodari. Din 2007, Nicolae deţine brevet de scafandru de luptă, iar un an mai târziu a primit calitatea de comandant de ambarcaţiune de intervenţie-salvare. De asemenea, este instructor de tir în poligon şi membru al Airsoft Club Constanţa.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florian 04 Mar, 2015 10:44 Felicitări Nicule! Sa fie sănătoasă! Nu am știut ca te-ai antrenat si la Pontica. Cine ti-a fost antrenor acolo?