Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De două ori „Da”, în aceeaşi zi, în familia Caraignat! Campioana Marina Gheonea s-a căsătorit la Constanţa (galerie foto)

ro

06 Dec, 2016 00:00 5950 Marime text

Fosta campioană constănţeană de scrimă Marina Gheonea şi alesul inimii sale, Florin Caraignat, au devenit soţ şi soţie. Ziua în care au scos actele a fost una specială pentru familiile celor doi, întrucât atunci s-a căsătorit şi fratele lui Florin!
 
Cele două evenimente au fost programate la Casa Căsătoriilor din Constanţa unul după altul, fratele lui Florin, Alexandru, unindu-şi destinele cu Camelia la scurt timp după ce Marina şi Florin spuseseră „Da!”. Ceremonialele religioase şi petrecerile de la cele două evenimente vor avea loc la anul. Invitaţii vor juca întâi la nunta Marinei şi a lui Florin, pe 1 iulie, iar apoi, în luna următoare, participă la cea a Cameliei şi a lui Alexandru.
 
Sportivă (cu rezultate deosebite) la CSS1 Constanţa, CS Farul, dar şi la Centrul Olimpic de la Craiova, Marina Gheonea (26 de ani) nu mai face scrimă de câţiva ani, de când a încheiat facultatea şi a început serviciul, în domeniul ingineriei navale. Pe timpul studiilor universitare, campioana l-a cunoscut pe Florin (care a urmat şi el ingineria la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa), iar iubirea înfiripată între ei a dus, după doi ani şi patru luni, la căsătorie. Florin nu a făcut sport şi nici nu are legătură cu sportul. Soţii Caraignat lucrează în acelaşi domeniu, iar o perioadă au activat şi la aceeaşi societate. De un an, Marina e cu serviciul la Constanţa, după ce, timp de doi ani, a lucrat la Tulcea.

Naşa este fiica antrenorului Radu Popescu


Faptul că fraţii Caraignat au scos actele în aceeaşi zi, unul după altul, la Casa Căsătoriilor din Constanţa, i-a impresionat pe prietenii lor. „Aţi scos actele în aceeaşi zi? Tu şi Alex? Casă de piatră! Ce fain! Super tare! Felicitări amândurora şi tot ce vă doriţi!“, li s-a urat. „Felicitări, mult respect reciproc şi înţelegere! Casă de piatră!”, „Fericire maximă!” sau „Casă de piatră, oameni frumoşi!”, au fost alte felicitări primite. „Să trăiţi! Mulţumesc şi mulţumim de urări! V-am pupat!“, a însoţit cu răspuns pe Facebook Florin Caraignat o fotografie cu cele două proaspete familii în faţa Casei Căsătoriilor. Soţul fostei scrimere a împlinit 27 de ani zilele trecute. Marina şi Florin vor fi cununaţi de fiica antrenorului constănţean de tenis de câmp Radu Popescu, Ana Nicoleta, şi de soţul acesteia. Naşa şi fina sunt bune prietene.

„Părea prea frumos ca să fie adevărat“

Momentul în care Florin a cerut-o de soţie pe Marina, în luna august a acestui an, pe insula grecească Aegina (aflată în Marea Egee, în golful Saronic), a fost unul deosebit, cu ocazia unei cine romantice. „Nu mă aşteptam. Părea prea frumos ca să fie adevărat“, spune fosta campioană, care a fost extrem de emoţionată atunci când a primit întrebarea „Vrei să fii soţia mea?”. Sejurul în Grecia, unul de vis, le va rămâne mereu în memorie Marinei şi lui Florin.

Sunt rude cu fostul fotbalist Sorin Ghionea

Marina este a doua sportivă a familiei Gheonea, în ordine cronologică, după tatăl ei, care, în tinereţe, a făcut fotbal la Galaţi, locul său natal. Tatăl campioanei este văr de gradul 2 cu celebrul fost fundaş al Oţelului, al Stelei şi al echipei naţionale Sorin Ghionea! Numele celor doi diferă însă, tatăl Marinei fiind trecut în acte, dintr-o greşeală, „Gheonea“, în loc de „Ghionea“ şi aşa i-a rămas.

Titluri şi medalii

Marina a început scrima la vârsta de opt ani, la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, primul ei antrenor fiind Ion Niţulescu. „Am trecut prin mâinile multor antrenori. Am început cu Ion Niţulescu. Dânsul a fost cel care m-a luat de la şcoală şi m-a adus la sport“, povesteşte fosta scrimeră. La categoria de vârstă copii, aceasta a devenit vicecampioană naţională la individual şi medaliată cu bronz la echipe, iar la cadeţi a cucerit Cupa Federaţiei. La 14 ani, a fost selecţionată la centrul Olimpic de la Craiova, unde s-a pregătit doi ani, sub îndrumarea lui Ionel Bărbosu. După CSS1 (unde, în afară de Ion Niţulescu, a lucrat şi cu Mircea Rotaru), Marina a trecut la CS Farul, pregătindu-se cu Horia Gheorghe. În palmaresul Marinei a intrat şi medalia naţională de argint la junioare (pe echipe), formaţie din care făcea parte alături de sportive precum Emona Toma, Cristina Răceu sau Monica Deveseleanu.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii