Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântă Dani Peanci, Gigi Sima, Hrista Lupci, Gică Coadă şi Yori Nicolae Cea mai nouă melodie închinată Simonei Halep (galerie foto) (audio)

ro

08 Oct, 2014 00:00 16399 Marime text
Cinci celebri interpreţi aromâni şi-au unit talentele artistice pentru un nou cântec dedicat constănţencei Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România
 
Intitulată „Ună feată cu anami“ („O fată cu har“), melodia (înregistrată la Bucureşti) este interpretată de Dani Peanci (de la formaţia „Steaua di Vreari“), Gigi Sima („Pindu“), Hrista Lupci („Iholu Armânescu“), Gică Coadă şi Yori Nicolae (acesta din urmă, de la „Kavalla”). Simona Halep a rămas impresionată de acest nou cântec, care va fi interpretat şi la nunta fratelui ei, Nicolae, fericitul eveniment având loc duminică, 12 octombrie, la Constanţa.

Muzica şi textul melodiei îi aparţin bucureşteanului Dani Peanci, iar acompaniamentul este al formaţiei „Steaua di Vreari“. „Ideea a fost a constănţeanului Gigi Sima. Eram împreună la Istanbul şi mi-a spus că ar fi frumos să facem un cântec despre Simona, cu mai mulţi solişti, ceva deosebit, cum nu a mai fost până acum. Toţi cei la care am apelat, Hrista Lupci, Gică Coadă şi Yori Nicolae, au acceptat cu mare bucurie să ni se alăture şi astfel a luat naştere «O fată cu har». În esenţă, este o urare adresată Simonei, dar şi un mesaj de mulţumire pentru satisfacţia deosebită pe care a adus-o neamului armânesc şi întregii Românii prin marile sale performanţe sportive. Simonei i-a plăcut mult cântecul. A rămas impresionată, trimiţându-ne un mesaj în care ne mulţumeşte. Este un copil valoros, cu mult bun simţ. Să ajungi în aşa scurt timp până pe locul doi în clasamentul WTA este un lucru extraordinar“, a declarat Dani Peanci.

 Simonei Halep i se urează să ajungă lider mondial


 Melodia durează şase minute şi 44 de secunde şi a fost încărcată pe Youtube în seara zilei de luni, 6 octombrie. „O fată cu har / Ce a ieşit din neamul armânesc / Toată lumea îi cunoaşte numele / Simona Halep armâna“, sună refrenul. Cei cinci interpreţi îi preamăresc tenismenei de 23 de ani talentul sportiv, personalitatea şi felul ei plăcut de a fi. Cântăreţii sunt mândri în versurile lor că, aşa cum Gică Hagi străluceşte ca soarele, frumoasa Simona Halep este precum luna. Toţi suporterii tenismenei se uită la meciurile ei cu pumnii strânşi, rugându-se să ajungă prima la şase şi să câştige astfel setul. Simonei i se urează să ajungă pe primul loc în clasamentul mondial, dându-le, astfel, noi motive de mândrie susţinătorilor ei şi tuturor celor care o iubesc. În cântec nu sunt uitaţi nici părinţii tinerei Halep, Stere şi Tania, fericiţi că au un asemenea urmaş. Iar bucuria lor va fi deplină atunci când Simona va fi mireasă, realizându-se şi pe plan familial.

 Hrista Lupci: „Succesele Simonei Halep mă bucură şi mă emoţionează“


 „Am primit cu mare bucurie propunerea lui Gigi Sima şi Dani Peanci de a cânta din nou pentru Simona Halep“, a declarat şi Hrista Lupci, un vechi prieten al familiei tenismenei, care i-a compus şi el melodii sportivei, precum „Cânticu ti Simona Halep“. De asemenea, Lupci le-a închinat cântece şi altor sportivi celebri, precum Hagi, Ianis Zicu şi Dan Coe, iar în „Cântec pentru Simona Halep” se face referire şi la Cristian Gaţu. „Cu Stere Halep, tatăl Simonei, sunt prieten din copilărie, iar pe ea o ştiu de mică. Mă cunosc bine şi cu toate rudele ei. Ne vizităm des. După fiecare meci o sun. Când am posibilitatea, merg şi la partidele ei. Succesele Simonei din tenis mă bucură şi mă emoţionează de fiecare dată. Ca şi lui Ianis Zicu, i-am compus o melodie atunci când avea 12 ani. Anul trecut, când a fost naşă de botez, i-am mai creat o piesă, special pentru acest eveniment, ca să-i rămână amintire“, spune Hrista Lupci.

 Solistul Yori Nicolae este rudă cu Simona Halep


 „Ună feată cu anami“ va fi cântată în premieră la un eveniment cu ocazia nunţii fratelui Simonei Halep, Nicolae, care se va desfăşura duminică, la Constanţa. Coli şi-a unit destinele, cu puţin timp în urmă, la Casa Căsătoriilor din Constanţa, cu Luminiţa Nicolae, una dintre cele două fete ale lui Yori Nicolae, iar acum va avea loc nunta cea mare. La petrecerea care a marcat intrarea în rândul oamenilor căsătoriţi a lui Nicolae şi a Luminiţei au cântat Pindu, Hrista Lupci, Kavalla şi Expres Cozma Band.



Sursa foto 3: Marian Hagiu Studio

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii