Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campion cu Farul Constanţa Fostul internaţional Florea Opriş împlineşte astăzi 60 de ani (galerie foto)

ro

10 Mar, 2016 00:00 5082 Marime text


Fostul rugbyst Florea Opriş, campion naţional cu Farul Constanţa în 1986, împlineşte astăzi o vârstă rotundă: 60 de ani. Născut la Zimnicea, Opriş s-a stabilit la Constanţa, după ce a venit la Farul, iar în prezent este team-manager la CSM Bucureşti, funcţie pe care a îndeplinit-o, anii trecuţi, şi la Farul Constanţa.

Florea Opriş juca pilier şi a participat cu echipa România la prima ediţie a Cupei Mondiale, desfăşurată în 1987. Ca jucător al Farului, a evoluat, în 1986, la turneul Masters din Franţa (un fel de campionat mondial al cluburilor), la care echipa constănţeană a evoluat foarte bine, ajungând până în finală, pe care a pierdut-o contra formaţiei Toulouse. La echipa naţională, Opriş a susţinut şi patru meciuri contra Franţei. 
 
Florea Opriş a evoluat şi la o echipă de club din străinătate, Avignon (Franţa), iar după încheierea activităţii competiţionale a activat la Farul Constanţa şi ca antrenor, atât în sectorul juvenil (unde a pregătit jucători precum Ciolacu, Calancea, Codea sau Florin Sasu), cât şi în staff-ul tehnic al echipei mari.
 
„Mi-a fost un bun companion. Un om deosebit şi un român adevărat. Foarte bun şi ca jucător. Un rugbyst de percuţie, bătăios, un placheur deosebit, unul dintre cei mai buni pilieri stânga. Căuta mingea în permanenţă“, a arătat fostul internaţional şi campion cu Farul Florian Constantin, în prezent preşedintele ACS Rugby Team Constanţa. „Florea Opriş a fost un rugbyst cu suflet mare, devotat clubului, un băiat de caracter, ca de altfel toţi cei din generaţiile de aur ale Farului“, a spus şi un alt fost campion al constănţenilor, Cornel Vasile, acum antrenor la echipa Muschetarii Mihail Kogălniceanu.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii