Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A cântat şi Stelian Arău Emona Toma, scrimeră din Constanţa, a făcut nunta la Mărginimea Sibiului. Petrecere de basm (galerie foto)

ro

05 Jul, 2016 00:00 19255 Marime text


Scrimera constănţeană Emona Toma a trecut, la interval scurt de timp, prin două mari bucurii în viaţă: botezul fetiţei ei şi căsătoria, prin care sportiva şi-a unit destinele cu Gabriel Andrei Bratu 

Emona Toma se află de aproape cinci ani în Germania, iar de doi ani formează un cuplu cu sibianul Gabriel Andrei Bratu. În această primăvară, cei doi au devenit fericiţii părinţi ai unei fetiţe, Sara Andreea Anemona, care a fost botezată acum trei săptămâni, la şapte zile după ce Emona a împlinit 25 de ani. După botez, a urmat nunta (zilele trecute), Emona şi Gabriel Andrei devenind soţ şi soţie. Petrecerea s-a desfăşurat într-un cadru de basm, la Mărginimea Sibiului, participând şi mai mulţi invitaţi de la Constanţa.
 
Emona şi soţul ei au petrecut alături de aproximativ 300 de persoane. De la Constanţa au avut plăcerea să le fie alături la acest eveniment fericit din viaţa lor, pe lângă rudele apropiate ale miresei, foşti colegi şi colege de-ale sale de la scrimă (precum Alin Cristian, Monica Deveseleanu, Anca Moraru sau Marina Gheonea), dar şi foşti colegi şi foste colege de liceu.

Mică petrecere la Constanţa



Întrucât, în ultimele zile, la Bucureşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional de scrimă pentru copii, n-au putut veni la nuntă foşti antrenori şi foste antrenoare de-ale Emonei.
 
„Felicitări, Emona! Casă de piatră! Îmi pare rău că n-am fost şi eu acolo, dar datoria înainte de toate“, a transmis Mihaela Ion, antrenoare la CS Farul, care a avut şi ieri sportive în concurs. A fost prezent, în schimb, unchiul miresei, Horia Gheorghe (care a pregătit-o şi el la scrimă pe Emona). Săptămâna viitoare, sportiva va organiza şi la Constanţa o mică petrecere, pentru a se bucura alături de toţi cei dragi ei care nu au putut ajunge la Mărginimea Sibiului.

Naş este preotul Claudiu Teşa



„A fost o nuntă foarte frumoasă şi emoţionantă. M-a impresionat în mod deosebit slujba religioasă, care s-a desfăşurat la o biserică din Mărginime. Este aceeaşi biserică la care a fost botezat şi soţul meu“, s-a arătat entuziasmată Emona Toma. Acesteia i-ar fi plăcut mult să o aibă naşă de cununie pe vechea sa prietenă şi colegă de la scrimă, Cristina Răceu, dar, întrucât aceasta e însărcinată, nu a putut veni la nuntă, de la Barcelona, acolo unde se află. Emona şi Gabriel Andrei au fost cununaţi de Claudiu Teşa, un preot din Mărginimea Sibiului, şi de soţia acestuia. Naşul de cununie este fiul naşului de botez al lui Gabi.

Nu a fost furată, dar a rămas fără pantofi



La nuntă, atmosfera a fost însufleţită de Stelian Arău şi formaţia Makidonia (de la Constanţa), de Puiu Codreanu şi de Adi Neamţu Band. „Ne place foarte mult cum cântă Stelian Arău şi formaţia sa. Ne-am bucurat că ne-au onorat cu prezenţa. Pe Stelian Arău îl ştiu de mult, am crescut în acelaşi cartier“, a explicat mireasa, care a apreciat şi interpretarea lui Puiu Codreanu şi a lui Adi Neamţu Band. „Vă pup, Gabriel şi Emona! Casă de piatră şi să vă trăiască prinţesa!”, a fost mesajul lui Stelian Arău.
 
La miezul nopţii, mireasa nu a fost furată de gaşca hoţilor („în zona Sibiului, nu este acest obicei, ca la Constanţa”), în schimb, potrivit tradiţiei, Emonei i s-au furat pantofii, pe care i-a răscumpărat apoi naşul.

„Să fiţi fericiţi o viaţă întreagă!”



„Felicitări, Emona! Casă de piatră! Să vă trăiască fetiţa! Eşti minunată!”, „Fericire, iubire şi înţelegere până la adânci bătrâneţi!”, „Casă de piatră şi o viaţă lungă, frumoasă şi sănătoasă împreună cu fetiţa voastră minunată!”, „Casă de piatră, Mona, să fiţi fericiţi alături de minunea voastră!” sau „Să fiţi fericiţi o viaţă întreagă!”, au fost câteva dintre mesajele de felicitare. 

Citeşte şi De Florii, scrimera Emona Toma a devenit mămică, în Germania - Fetele lui tata! O Emonă şi o Anemonă. „E minunat!“ (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii