Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprea „Libertatea, fraternitatea, egalitatea au consacrat legătura profundă dintre Franța și România”

ro

14 Jul, 2015 17:25 1775 Marime text
 
Principii universale, cum sunt libertatea, fraternitatea, egalitatea, sunt cele care au consacrat legătura profundă dintre Franța și România, potențată, desigur, de rădăcinile comune latine și de idealurile culturale care au animat generații de personalități din Franța și România, deopotrivă, afirmă vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, în mesajul transmis marți de Ziua Națională a Republicii Franceze.

„Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, doresc să adresez cele mai sincere felicitări Franței și poporului francez și să transmit mesajul meu de încredere, prietenie și credință într-un parteneriat durabil. Ziua de 14 iulie continuă să rămână o zi cu semnificații profunde pentru construcția Europei și pentru consolidarea principiilor care aveau să definească proiectul european. Principii universale, cum sunt libertatea, fraternitatea, egalitatea, sunt cele care au consacrat legătura profundă dintre Franța și România, potențată, desigur, de rădăcinile comune latine și de idealurile culturale care au animat generații de personalități din Franța și România, deopotrivă'', spune Oprea în mesajul său.

El subliniază că parteneriatul dintre România și Franța, „în numele binelui comun și al prosperității, s-a concretizat în cadrul UE și al NATO, alianțe care definesc dorința de libertate, securitate și justiție a cetățenilor europeni''.

„În actualul context de securitate, în care nicio țară nu este ferită de riscurile amenințărilor asimetrice, solidaritatea între țările cu idealuri comune constituie fundamentul eficienței în asigurarea siguranței propriilor cetățeni. Puterea unei alianțe, fie că este militară sau economică, este dată de unitatea membrilor ei. Contăm, de aceea, pe sprijinul Franței și vă asigurăm, la rândul nostru, de întreaga noastră solidaritate! Un model al bunei colaborări între instituțiile de aplicare a legii din țările noastre este cooperarea polițienească, domeniu în care au fost obținute rezultate notabile în beneficiul statelor noastre. Am credința că prietenia româno-franceză va rămâne la fel de strânsă, fundamentată pe valorile statului de drept, ale libertății și democrației. La mulți ani Franței, la mulți ani poporului francez!'', transmite Gabriel Oprea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii