Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce i-a transmis Putin lui Obama de Ziua Independenței

ro

04 Jul, 2015 14:18 3328 Marime text
 
Președintele rus Vladimir Putin i-a adresat astăzi omologului său american Barack Obama, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, un mesaj în care subliniază că relațiile dintre țările lor sunt cheia stabilității în lume, și cheamă la dialog bazat pe „egalitate și respect reciproc”, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Relațiile dintre cele două state sunt „un factor-cheie pentru asigurarea stabilității și securității în lume, în pofida diferendelor actuale”, a declarat liderul de la Kremlin în mesajul său.

„Rusia și Statele Unite ale Americii sunt capabile să găsească soluții la problemele internaționale cele mai dificile și să contracareze în manieră eficace amenințările și provocările din lume', prin 'dialogul asupra principiilor de egalitate și de respect reciproc față de interesele fiecăruia”, a scris Vladimir Putin, în telegrama dată publicității de Kremlin.

Relațiile dintre Rusia și SUA se află la cel mai coborât nivel de la sfârșitul Războiului Rece, din cauza conflictului din estul separatist al Ucrainei. SUA și UE au instituit o serie de sancțiuni, inclusiv economice și financiare, împotriva Moscovei, acuzată de Kiev și de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe și echipamente militare în sprijinul separatiștilor proruși, acuzații pe care Rusia le respinge categoric.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii