Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre ”Nu e ușor să treci prin așa ceva”

ro

10 Apr, 2014 08:31 2859 Marime text
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, miercuri seară, să îl elibereze pe Radu Mazăre sub control judiciar, relatează B1 TV.
Potrivit deciziei ÎCCJ, primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro pentru a-şi asigura câştigarea contractului pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă" vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă.
La ieșirea de la ÎCCJ, Mazăre a declarat că procurorii ar trebui evaluați.
” Nu e ușor să treci prin așa ceva. Polițiștii și colegii de cameră s-au purtat impecabilt”, a spus primarul Constanței.
”Procurorul care a dispus arestarea mea e același care dispus arestarea lui Nicușor Constantinescu. Cred că procurorilor ar trebui ca la sfârșitul anului să le fie evaluată activitatea”, a afirmat el.
Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au contestat decizia Curții Supreme.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.
DNA a informat, marţi, că Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, pentru dare de mită.
Cei doi au fost reţinuţi marţi seară, după audieri la sediul central al DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • danilo 10 Apr, 2014 10:57 da,nu-i usor nici sa primesti