Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „lipsă de transparenţă“ Primăria Constanţa refuză să dea informaţii referitoare la banii care au intrat în bugetul local din taxa de promovare a staţiunii Mamaia (document)

ro

13 May, 2014 00:00 3339 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.

În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.
Pe data de 3 martie 2014, am adresat Primăriei Constanţa o adresă pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public. Am întrebat câţi bani au intrat în bugetul local al municipiului Constanţa din taxa de promovare a staţiunii Mamaia în 2013, cum au fost cheltuite sumele încasate din taxa de promovare a staţiunii, defalcat pe fiecare alocare în parte, dar şi ce procent din totalul încasărilor s-a folosit până în prezent.
Pe data de 2 aprilie, solicitarea ZIUA de Constanţa apărea, pe site-ul Primăriei, ca fiind încă „în operare (nerezolvat)“. Aşadar, eficienţă maximă din partea administraţiei publice locale. Menţionăm că, până la această dată, nu am primit niciun răspuns la solicitarea menţionată.
Precizăm că, potrivit articolului 2 lit. A din Legea nr. 544/2001, Primăria Constanţa intră în categoria autorităţilor şi a instituţiilor publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţii de interes public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 13 May, 2014 13:18 Este strigator la cer!! cum sa nu pui la dispozitia cetatenilor informati de interes public, asta e ne meritam soarta daca tot acesta va iesi primar.