Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „lipsă de transparenţă“ În buna tradiţie, RAEDPP Constanţa nu dă doi bani pe Legea privind accesul la informaţiile de interes public (documente)

ro

29 May, 2014 00:00 2298 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.
În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.
Pe data de 26 aprilie 2012, am adresat Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa o adresă pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public. Astfel, am vrut să aflăm: cine este proprietarul imobilului situat pe bulevardul Tomis nr. 101, adresa la care se găseşte la acest moment noul sediul central al RAEDPP, dacă vor fi mutate la această adresă şi alte sedii ale RAEDPP şi dacă da, care anume, care este cuantumul chiriei lunare, care este durata contractului de închiriere, când a fost organizată licitaţia pentru atribuirea contractului de închiriere, câte caiete de sarcini au fost achiziţionate, care sunt numele persoanelor fizice/juridice care au achiziţionat caiete de sarcini, care sunt numele persoanelor fizice şi/sau juridice care s-au prezentat la licitaţie, cui aparţin sediile în care a funcţionat/funcţionează RAEDPP, respectiv cel situat pe bulevardul 1 Mai nr. 21, bl. H18, parter, cel de pe strada Dezrobirii nr. 118, bl. IS5, parter şi cel de pe strada Răscoalei 1907 nr. 4. De asemenea, am solicitat o fotocopie a contractului de închiriere la care am făcut referire.
Pe data de 28 august 2012, am făcut o revenire la această adresă, dar nici atunci RAEDPP nu a catadicsit să răspundă în vreun fel.
Precizăm că, potrivit articolului 2 lit. A din Legea nr. 544/2001, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa intră în categoria autorităţilor şi a instituţiilor publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţii de interes public.

În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza atât adresa iniţială înaintată RAEDPP, cât şi revenirea la aceasta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii