Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi importantă pentru DNA Constanţa, dar şi pentru Sorin Strutinsky (rechizitoriu)

ro

31 Mar, 2017 00:00 2693 Marime text
Cristina Eleni Marcu, judecător al Curţii de Apel Constanţa, va analiza azi contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Constanţa împotriva deciziei de revocare a măsurii controlului judiciar luate faţă de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu.
 
Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la începutul lunii martie 2015.
 
Oricare va fi decizia de azi a Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că, zilele trecute, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de Sorin Gabriel Strutinsky. Hotărârea magistratului nu a fost una definitivă, ea fiind atacată de către DNA Constanţa la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel.
 
În dosar, Strutinsky este bănuit de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Dorin Lazia, proprietarul grupului de firme Argos, are calitatea de martor denunţător.

De menţionat că, în prezent, omul de afaceri mai este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi la secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Sorin Gabriel Strutinsky este judecat într-un alt dosar, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, unde a fost deferit Justiţiei, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. Mai departe, au mai fost deferiţi Justiţiei, în stare de libertate, fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
În această cauză, atât Radu Ştefan Mazăre, cât şi Sorin Gabriel Strutinsky rămân sub control judiciar.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii