Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zegrean Trei candidați aveau funcții înalte în DNA. Dacă e să luăm în serios ce se întâmplă, ar trebui demiși

ro

27 Jul, 2018 14:11 1744 Marime text
Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, a vorbit la Digi24 despre reluarea procedurii de concurs pentru funcția de procuror șef al DNA. El a indicat faptul că trei dintre candidați au funcții înalte în această instituție și, pentru a încerca un joc, înseamnă că nu au mai au ce căuta pe aceste posturi.


Augustin Zegrean a spus că nu îl suspectează „de nimic rău” pe ministrul Justiției, deși are „anumite îndoieli”.

„Toți acești concurenți, sau trei dintre ei, sunt din structuri de conducere ale DNA. Deci procurorul șef adjunct mă gândeam că îndeplinea condițiile pentru a fi acolo. Dacă ar fi să luăm în serios ce se întâmplă, ar trebui ca ei să fie demiși de acolo dacă niciunul dintre ei nu e în stare să îndeplinească funcția de procuror șef, nici cea de procuror șef adjunct nu poate să o îndeaplinească, pentru că sunt momente în care trebuie să-l înlocuiască pe procurorul șef. Nu vreau să intru în amănunte, e un fel de a mă juca, pentru că și Ministerul se joacă”, a subliniat fostul președinte al CCR.

„Probabil că nu se grăbesc. Doamna care este acum (Anca Jurma, n.r.) poate că este foarte bună și poate conduce instituția șase luni, și încă șase luni după aceea, și între timp se va naște un procuror pe placul Ministerului”, a adăugat Augustin Zegrean.

Fostul șef al CCR a mai spus că, dacă instituțiile sunt consolidate, atunci „nu e o mare spaimă” că DNA funcționează fără un procuror șef pe deplin.

În ceea ce privește motivele pentru care niciun candidat nu a îndeplinit condițiile, Augustin Zegrean a spus că „ar fi fost mai corect dacă ar fi spus că niciunul n-a întrunit pretențiile celor care i-au examinat”.

„Să spui că niciunul nu e apt, înseamnă că nu au răspuns la intrebările sau la cerințele, la pretențiile pe care cei care i-au examinat le au”, a mai spus el.

„Ce rost mai are să mai încerce încă o dată? Nu e ca și cum te duci la un examen de admitere, dacă n-ai reușit anul ăsta mai încerci la anul. Persoana lor nu e agreată pentru acest post”, a precizat Zegrean.

Sursa text: digi24
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii