Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie în instanţă pentru un constănţean care şi-a dat banca în judecată

ro

26 Sep, 2016 00:00 1781 Marime text
Un bărbat din Constanţa a câştigat, în primă instanţă, procesul intentat băncii de la care a contractat un credit ipotecar!
 
Conform portalului instanţelor de judecată, la data de 9 martie 2016, N.M. a chemat la judecată OTP Bank. După mai multe termene de judecată, prima instanţă, respectiv Judecătoria Constanţa, a constatat „caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei prevăzute în art. 6.1, cu excepţia sintagmei „dobânda este variabilă”, a clauzei prevăzute în art. 6.2 şi a celei prevăzute în art. 6.3 din contractul de credit ipotecar nr. (…) din data de 12.12.2006 privitoare la modul de stabilire şi de modificare a dobânzii variabile“. Mai departe, instanţa a constatat „caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei prevăzute în art. 8.3 din contractul de credit ipotecar nr. (…) din data de 12.12.2006 privitoare la comisionul de acordare a creditului“.
 
„Constată caracterul abuziv şi, în consecinţă, nulitatea absolută a clauzei prevăzute în art. 8.8 din contractul de credit ipotecar nr. (…) din data de 12.12.2006 privitoare la posibilitatea băncii de modificare a comisioanelor şi a taxelor bancare. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară şi obligă pârâtă (n.r. unitatea bancară) la plata către reclamant a sumei de 1.218 franci elveţieni, la cursul de schimb al BNR leu/franc elveţian aplicabil în ziua restituirii, încasată de la acesta cu titlu de comision de acordare credit, precum şi a sumei încasate de la reclamant, începând cu data 22.05.2008, cu titlu de dobândă excedentară celei iniţiale, în cuantum de 5,5% pe an, până în data de 09.03.2015. (…)“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea fiind atacată de reprezentanţii băncii la Tribunalul Constanţa. Până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Citeşte şi 

Dobândă modificată fără consimţământul clientului
BCR, amendată de Judecătoria Constanţa pentru clauză „abuzivă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii