Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru DNA Constanţa! Avocatul Sorin Şandru a scăpat de controlul judiciar

ro

22 May, 2017 00:00 3282 Marime text
Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, a scăpat de control judiciar! Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Sorin Şandru a fost trimis în judecată, în februarie 2016, de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fiind suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorul Andrei Bodean arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“.
 
Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.
 
Pe data de 17 mai, Curtea de Apel Constanţa a revocat măsura controlului judiciar faţă de Sorin Şandru. Decizia instanţei a fost atacată de procurorii DNA Constanţa la Înalta Curte, care a respins acţiunea magistraţilor constănţeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii