Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Răducu Preda rămâne sub control judiciar!

ro

26 Jul, 2017 00:00 2623 Marime text
Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii Marius Dan FoitoşAngela Dragne şi Dan Andrei Enescu, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de inculpatul Preda Răducu-Valentin împotriva dispoziţiei de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar, cuprinsă în sentinţa penală nr. 89/F, din 22 mai 2017, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală. Obligă contestatorul - inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul-inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 130 de lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În cauză, Valentin Răducu Preda a fost condamnat, la Curtea de Apel Bucureşti, în primă instanţă, la şase ani de închisoare. Valentin Răducu Preda a luat patru ani de închisoare, pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, cinci ani de închisoare, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, trei ani pentru favorizarea infractorului. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că lui Valentin Răducu Preda i s-a aplicat pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume cinci ani de închisoare, la care s-a adăugat sporul de un an de închisoare, urmând ca, în final, să execute pedeapsa rezultantă de şase ani de închisoare.
 
Tot în prezenta cauză, Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la pedeapsa de patru ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, la şapte ani de închisoare pentru divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului, la doi ani de închisoare pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite, în formă continuată. Manolachi a fost achitat pentru luare de mită. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că Dan Emil Manolachi a fost condamnat, în final, la opt ani de închisoare.
 
Elena-Simona Hulubariu - doi ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.
 
Geanina-Lavinia Cazan - fost şef al Cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi fost director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA - doi ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.
 
Tudor-Gabriel Bohâlţeanu - consilier personal al ministrului Transporturilor - cinci ani de închisoare, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.
 
Cătălin Radu - doi ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă. Achită pe acelaşi inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru spălarea banilor. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de doi ani de închisoare, la care adaugă sporul de şase luni de închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de doi ani şi şase luni de închisoare.
 
Andrei-Ştefan Caunii - reprezentant al unei societăţi pe acţiuni - trei ani de închisoare, pentru cumpărare de influenţă. Condamnă pe acelaşi inculpat la patru ani de închisoare, pentru instigare la spălarea banilor. Achită pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de patru ani de închisoare, la care adaugă sporul de şase luni de închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de patru ani şi şase luni de închisoare.
 
Octavia-Mihaela Vasile - achitată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi condamnată la trei ani de închisoare, pentru spălarea banilor. Dispune suspendarea condiţionată, pe durata termenului de încercare de cinci ani.
 
Marius Irofte - achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii