Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi audiat într-unul dintre dosarele lui Mazăre! Veste proastă pentru prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România

ro

07 Feb, 2017 00:00 2420 Marime text
În ordonanţa procurorilor se arată că, „în cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro. În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane“.
 
Decizie definitivă pentru Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti. Tudorel Dobre este cercetat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pentru trafic de influenţă. De menţionat că Tudorel Dobre va fi audiat de Curtea Supremă a României în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Revenind la decizia definitivă luată ieri, judecătorul Ciprian Coadă, din Curtea de Apel Constanţa, a respins ca nefondată contestaţia formulată de Tudorel Dobre împotriva modului de aducere la îndeplinire a măsurilor asigurătoare dispuse de către procuror prin ordonanţa din 29.12.2016 emisă în dosarul înregistrat sub nr. 238/P/2016 pe rolul DNA - Serviciul Teritorial Constanţa. Decizia este definitivă şi a fost luată în camera de consiliu.
 
Tudorel Dobre este cercetat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, pentru trafic de influenţă.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, „în cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro. În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane“.
 
„De asemenea, în datele de 9, respectiv 15 decembrie 2016, inculpatul i-a mai promis martorului că îi va determina pe funcţionarii din cadrul unui penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influenţă, să îi creeze o situaţie cât mai uşoară martorului pe durata executării pedepsei“, conform DNA.
 
Tudorel Dobre a fost arestat preventiv pe data de 20 decembrie 2016 de judecătorul Ciprian Coadă, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Nemulţumit, Tudorel Dobre a atacat mandatul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care a decis ca bărbatul să fie plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 29 decembrie 2016.
 
Decizia a fost definitivă şi a fost luată de judecătorul Valentin Horia Şelaru, de la Curtea Supremă.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, Tudorel Dobre va fi audiat de Curtea Supremă a României în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Concret, în prezenta cauză, pe data de 24 noiembrie 2016, Mariana Ghena, fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a încuviinţat cererile de probatorii formulate atât de către Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi de Radu Ştefan Mazăre, Sorin Gabriel Strutinsky şi restul inculpaţilor.
 
În ceea ce priveşte probele solicitate de DNA în legătură cu presupusa infracţiune de luare de mită şi de complicitate la luare de mită de la reprezentanţii societăţilor Tripont Invest SRL şi Property Development Two SRL, aparent comise în perioada 2006 - 2009, respectiv 2007 - 2009, judecătoarea Mariana Ghena a admis proba testimonială, constând în audierea mai multor martori, printre care se află: „Fodor Zoltan - martor cu identitate protejată, Dichiu Carol - persoană aflată în cercul relaţional al inculpatului Mazăre Radu, în perioada 1991-2008, Dumitru Ion - administrator al SC RTP Exim 96 SRL, Moldoveanu Lucia - observatorul desemnat de Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru verificarea procedurii de achiziţie publică, Ciorcă Vasile Florin - fost administrator al SC Tripont Invest, Paszkany Arpad, asociat la SC Tripont Invest, Pocola Adrian George - împuternicit al societăţii Tripont Invest SRL pentru proiectul mallului din Constanţa, Arsene Alexandru Felix - arhitectul împuternicit de societatea Tripont Invest SRL, Nemirschi Nicolae - fost viceprimar, semnatar al documentaţiei de urbanism emise pentru SC Tripont Invest, din dispoziţia primarului, Toma Ionuţ, arhitect-şef în cadrul Primăriei mun. Constanţa, Tănase Luiza Elena - fost inspector urbanism, în perioada 2004-2008, din 2008 arhitect-şef în cadrul Primăriei, Alăzăroaie Sorin - avocat în cadrul Societăţii de Avocatură «Popovici şi Asociaţii», al cărei client era şi SC Tripont Invest SRL, Şerban Ana Maria - reprezentant al societăţii Tripont Invest SRL, Şerbănescu Mariana - inspector în cadrul Direcţiei Urbanism din cadrul Primăriei; Theresia Wilfinger, reprezentanta societăţii Property Development Two SRL, Scurtu Sorin - consilier juridic în cadrul societăţii Property Development Two SRL, Dobre Tudorel - avocat al vânzătorilor terenului către Property Development Two SRL, Buşe Rodica - intermediar al tranzacţiei imobiliare pentru SC Property Development Two SRL“.
 
Tot prin decizia din data de 24 noiembrie, Mariana Ghena, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a solicitat „corespondenţa electronică pusă la dispoziţie de martorul Scurtu Sorin, din cursul anului 2007, provenind de la Dobre Tudorel, şi cea purtată în legătură cu proiectul mallului din Constanţa, inclusiv contractul transmis prin mail de martorul Arsene Felix, precum şi procesul verbal de confruntare din data de 18.06.2015 între martorii Dobre Tudorel şi Scurtu Sorin Ion“.
 
Conform documentaţiei proprii, mallul la care face referire judecătoarea Mariana Ghena în minuta din data de 24 noiembrie 2016 trebuia să fie construit pe şoseaua Mangaliei, de Property Development Two SRL, companie menţionată şi ea în decizia instanţei.

Citeşte şi: 

Legături cu mall-ul care trebuia să se ridice pe Mangaliei
Arestarea avocatului Tudorel Dobre şi dosarul Mazăre - Strutinsky - Gabi Stan (document)


Date din ancheta DNA!
Prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, arestat la Constanţa, eliberat în Bucureşti (referat arestare)


Cum a ajuns prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România în Arestul Poliţiei Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii