Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmează o decizie importantă a Tribunalului Constanţa în dosarul Mazăre - Hortolomei-Moscu (rechizitoriu)

ro

28 Sep, 2016 00:00 3933 Marime text
În Dosarul Retrocedărilor din Constanța, judecătorii din Bucureşti au admis, pe data de 7 mai 2013, cererile inculpaţilor, dispunând efectuarea a trei expertize: imobiliară, topografică şi geotehnică. Efectuarea acestor trei lucrări de specialitate a durat trei ani.
 
Ieri, la Tribunalul Constanţa a avut loc un nou termen al dosarului în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, cauza fiind instrumentată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa. La termenul de ieri - al 19-lea -, în sala de judecată a fost prezentă Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, Radu Mazăre lipsind, el fiind plecat din țară.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 14 octombrie, când ar putea fi audiaţi omul de afaceri Niculae NejloveanuNicolae Nemirschi, fostul ministru al Mediului şi fost viceprimar al municipiului Constanţa, precum şi Marcela Mariana Frigioiu, fost director al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa.
 
Pe data de 18 octombrie, Mihaela Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa învestit cu soluţionarea cauzei, trebuie să se pronunţe în ceea ce priveşte solicitările apărătorilor celor doi inculpaţi privind reaudierea martorilor care au fost audiaţi în faza urmăririi penale, precum şi audierea altor persoane, printre care se numără Marcela EnacheMarcela Frigioiu, Constantin Sorin Greavu, dar şi experţii care au făcut expertizele în acest dosar.
 
Mai mult decât atât, în cauză, Ioana Focşa, avocata lui Radu Mazăre, a solicitat efectuarea de noi expertize topocadastrale, tehnică de evaluare şi geotehnică. De asemenea, s-a mai cerut audierea celor care au făcut parte din comisiile din Primăria Constanța care au negociat preţurile terenurilor Castel şi Cazino Sud. Nu este de omis faptul că s-a solicitat şi audierea lui Constantin Racu, a Ramonei Daniela Dospinescu, a lui Ion Marica şi a Norei Alina Chircă, judecaţi alături de Mazăre în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
Şi dacă tot am ajuns la acest dosar, unde Radu Mazăre este judecat, din 2008, alături de alte aproape 40 de persoane, amintim că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis, pe data de 7 mai 2013, cererile inculpaţilor, dispunând efectuarea a trei expertize: imobiliară, topografică şi geotehnică. Efectuarea acestor trei lucrări de specialitate a durat trei ani.
 
Revenind la procesul de ieri, Radu Mazăre şi Hortolomei-Moscu au fost trimişi în judecată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, la începutul lunii aprilie 2015. Conform rechizitoriului, fostul primar al municipiului Constanţa este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu. Asta în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
Citeşte şi 
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

 
Lovitură năucitoare a DNA
Mazăre şi Sorina Moscu - trimişi în judecată. Cercetările faţă de deputatul Babuş, clasate (rechizitoriu+document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii