Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un turc, un irakian și un iranian Începe judecata celor trei bărbați suspectați de călăuzirea celor 154 de migranți (video)

ro

28 Oct, 2017 00:00 2014 Marime text
Trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cei trei cetățeni (un turc, un irakian și un iranian) suspectați că ar fi transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 154 de persoane de naționalitate iraniană și irakiană rămân în arest. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanța și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Tot Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 375/P/2017, din data de 27.09.2017, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților și a dispus începerea judecării cauzei.
 
Conform procurorilor, ambarcațiunea „Ruya 1“ era condusă de cetățeanul iranian G.M., în vârstă de 32 de ani, împreună cu cetățeanul turc Y.E., în vârstă de 27 de ani, și cetățeanul irakian S.M., în vârstă de 20 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranți, în data de 12 septembrie 2017, dintr-un port situat pe coastele Turciei.
 
În cadrul audierilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcațiunii se aflau 154 de cetățeni irakieni și iranieni (56 de copii și 98 de adulți), care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră. Ca urmare a celor constatate, cele trei călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță.
Punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii