Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un student la Medicină a băut până a dat mită unui profesor. Unde e dosarul. Când va avea loc primul termen

ro

26 Dec, 2017 00:00 4106 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanța au stabilit primul termen în dosarul în care procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată, pentru dare de mită, a unui tânăr din Turcia, student la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța.
 
Cauza va fi analizată de magistrați pe data de 17 ianuarie 2018. Oricare va fi decizia instanței, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că studentul din Turcia a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 
 
În rechizitoriul cauzei se arată că, „la data de 12 septembrie (…), cel în cauză a introdus într-un plic suma de 2.250 de lei și un bilețel pe care și-a trecut numele, că are o restanță și că dacă nu va promova examenul va pierde bursa. Ulterior, inculpatul a băgat plicul pe sub ușa profesorului“. De menționat că în fața urmăririi penale studentul nu a recunoscut comiterea faptei. Cu toate acestea, el le-a precizat anchetatorilor că, de supărare cu nu a luat examenul, s-a îmbătat și nu mai știe ce a făcut.
 
Procurorii conchid afirmând că „punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii