Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost judecător din Constanţa, ales membru în CSM Cine este, ce avere are şi ce dosare a avut pe masă (document)

ro

24 Nov, 2016 00:00 4326 Marime text
În prezent, Mariana Ghena judecă dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat legalitatea procedurilor de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, declarând mai mulţi magistraţi membri aleşi ai Consiliului. Printre magistraţii aleşi membri ai CSM se numără şi Mariana Ghena, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, fost magistrat stagiar în circumscripţia Curţii de Apel Constanţa. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleşi pentru un mandat de şase ani, fără posibilitatea de a fi prelungit.

„Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“

La jumătatea lunii decembrie 2013, Mariana Ghena a închis, alături de colegii judecători Ionuţ Mihai MateiFrancisca VasileLucian MacaveiRodica Cosma şi Eugenia Monica Ungureanu, dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“. În această cauză, Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti) a luat doi ani şi şase luni de închisoare, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, s-a ales cu doi ani de închisoare. Asta în timp ce Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova), a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“

Mai departe, în luna septembrie 2014, Mariana Ghena a avut în atenţie şi cererea formulată de afaceristul israelian Avraham Morgenstern, pe atunci cercetat alături de fraţii Radu (fostul primar al municipiului Constanţa) şi Alexandru Mazăre (senator), în Dosarul Campusului Social Henri Coandă, de înlocuire a controlului judiciar. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
În prezent, Mariana Ghena judecă dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

Averea

Conform declaraţiei de avere, document completat la data de 13 iunie, Mariana Ghena are, împreună cu soţul, un teren intravilan, în suprafaţă de 16,37 de metri pătraţi, aferent unui apartament situat în Galaţi. Magistratul a mai consemnat că deţine, tot împreună cu soţul, din 2015, alte două terenuri (unul agricol, de cinci hectare, iar celălalt intravilan, în suprafaţă de 1.807 metri pătraţi). Cele două terenuri au intrat în posesia familiei judecătorului prin moştenire.

Un apartament, două case, trei maşini şi patru depozite bancare

Familia Marianei Ghena mai deţine un apartament în Galaţi şi două case de locuit (una în Galaţi şi una în Crângu). Mai departe, judecătoarea Ghena are în parcare trei automobile (un Daewoo Matiz, un Nissan X Trail şi un Nissan Notte), dar şi patru depozite bancare cu aproape 176 de mii de lei. Ca judecător la Înalta Curte, Mariana Ghena a declarat că a încasat un venit anual de 174.485 de lei.

Mandat pentru şase ani

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care nouă judecători şi cinci procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul Justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleşi pentru un mandat de şase ani, fără posibilitatea de a fi prelungit.
 
Sursa foto: romaniatv-net
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii