Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost administrator al CN APMC, avocatul lui Dragnea în dosarul sechestrului pe avere şi al lui Sevil Shhaideh în dosarul „Belina“ (document)

ro

04 Dec, 2017 00:00 7610 Marime text
Flavia Cristiana Teodosiu, fost membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa în perioada 2012-2016, este unul dintre avocaţii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în procesul sechestrului dispus de DNA în dosarul „Tel Drum“, în valoare de aproximativ 27 de milioane de euro.
 
În procesul din 30 noiembrie a.c. de la ÎCCJ, Liviu Dragnea a fost reprezentat de doi avocaţi, Flavia Teodosiu şi Maria Vasii. Vă reamintim că procurorii au pus sechestru de peste 127 de milioane de lei (peste 27 de milioane de euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul „Tel Drum“. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.
 
În dosarul „Tel Drum“, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Teodosiu, avocat în Baroul Bucureşti

Flavia Teodosiu, un cunoscut avocat bucureştean, specialist în drept comercial, administrativ şi civil, a fost unul dintre membrii fondatori ai Societăţii Civile de Avocaţi Popovici şi Asociaţii, dar şi fost membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea. Potrivit declaraţiei de avere publicate anul trecut, Flavia Teodosiu deţine două apartamente în Bucureşti, un autoturism Chrysler şi unul Hyundai. Este posesoarea unor bijuterii de familie moştenite, evaluate la 10.000, moneda nefiind însă menţionată. Acestora li se adaugă tablouri şi obiecte de artă moştenite, dar şi achiziţionate, din 1995 până în 2004, în valoare estimată de 50.000 de lei. Nu mai puţin important, avocata deţine o colecţie numismatică evaluată la 10.000 (nu e precizată moneda).

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, a obţinut, în calitate de consilier în Baroul Bucureşti, un venit de 62.315 lei, ca administrator în CA-ul CN AMPC, unul de 67.797 de lei, pentru servicii prestate în baza Legii 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat la propriul său cabinet - 465.663,79 de lei, iar pentru drepturi de proprietate intelectuală + activităţi desfăşurate în baza contractelor civile - 5.512 lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Flavia Teodosiu este asociat în SC Astrud Consult SRL Bucureşti, în SC Bigmed SRL Bucureşti, SC Bigmed Arenda SRL Bucureşti, SC Capriciu de Licuriciu Farm SRL şi unic asociat în SC Edart Film SRL Bucureşti. Tot aici e menţionat faptul că are un acord-cadru de asistenţă juridică pentru o licitaţie cu Primăria Sectorului 1 Bucureşti, contract cu o durată de patru ani. Din declaraţia de interese, mai aflăm că este membră a Partidului Naţional Liberal.

Shhaideh, la DNA, tot cu Teodosiu

Pe 22 septembrie, Sevil Shhaideh, fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, era chemată la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul denumit generic „Lacul Belina“. Shhaideh a fost însoţită la DNA de avocata Flavia Cristina Teodosiu. Vă reamintim că retrocedarea lacului Belina, din judeţul Teleorman, este investigată ca urmare a declaraţiilor publice ale fostului prim-ministru Victor Ponta.
 
În secţiunea „Documente“ a ediţiei online, puteţi consulta ultima declaraţie de avere şi de interese, din noiembrie 2016, completată de Flavia Teodosiu în timpul mandatului său de administrator al CN APMC.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii