Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Constanţa, arestat pentru un scandal în trafic, în Spania

ro

19 Apr, 2017 13:32 1731 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au admis azi propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi au dispus arestarea provizorie în vederea predării, pe o durată de 15 zile, începând cu data de azi, a persoanei solicitate în vederea executării mandatului european de arestare emis la data de 21.02.2017 de către Tribunalul Penal nr.7 din Bilbao - Spania.
 
Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare, conform Hotărârii nr.1904/2014, rămasă definitivă prin Hotărârea nr.17/12/2015 din data de 21.02.2017, pentru săvârşirea infracţiunii de rănire, prevăzută de art.148 alin.1 din Codul penal spaniol.
 
Tot azi, judecătorii din Constanţa au respinge ca nefondată cererea inculpatului, privind luarea măsurii arestului la domiciliu.
 
Măsura dispusă azi se va comunica locului de deţinere, precum şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul I.G.P.R. şi Ministerului Justiţiei.
 
Instanţa a fixat termen în vederea continuării procedurii de executare a mandatului european de arestare la data de 26 aprilie, în scopul prezentării de către procuror a mandatului european de arestare şi a hotărârii de condamnare emise de autorităţile judiciare spaniole, însoţite de traducerea lor în limba română.
 
Decizia de azi a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Cel arestat este acuzat că, în aprilie 2009, împreună cu alte persoane, în contextul unui scandal în trafic, a spart geamul unui autoturism şi l-ar fi lovit în zona feţei pe şofer.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii