Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tupeu fantastic al angajatei Rico SRL! SC Euromateria şi Rico SRL dau în judecată pentru a doua oară Primăria Constanţa

ro

07 Sep, 2016 00:00 5771 Marime text
După ce, la sfârşitul lunii august, asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL, prin SC Euromateria SRL, a mai făcut o încercare de a anula rezultatului licitaţiei organizate de Primăria municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului având ca obiect „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - municipiul Constanţa“, la 5 septembrie, cele două firme au înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa (instanţa de contencios administrativ şi fiscal) dosarul cu nr. 566/36/2016, având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice.
 
Am încercat să discutăm cu reprezentanţii asocierii, însă ne-a fost imposibil să aflăm motivele pentru care s-au adresat instanţei. În timp ce reprezentanţii SC Euromateria SRL s-au scuzat că nu cunosc speţa solicitată, iar administratorul societăţii nu a fost de găsit, la Rico SRL am „găsit“ multă impertinenţă. Sub pretextul că se află în procedură de insolvenţă, o angajată a SRL-ului, care nu a dorit să-şi decline nici identitatea, nici postul deţinut în cadrul societăţii, ne-a trimis la plimbare. „Nu ştiu nimic despre proces. Nu suntem obligaţi să vorbim şi, personal, nu sunt obligată să vă spun numele meu, noi ne aflăm în insolvenţă!“
 
Unde dai şi unde crapă! Cert este că această asociere, care nu pierde nicio ocazie să pună beţe-n roate proiectelor al căror beneficiar este municipiul Constanţa, nu se află la prima tentativă de a chema la bară municipalitatea.
În luna noiembrie anul trecut, lucrările la Parcul Arheologic din Constanţa au fost stopate, după ce aceleaşi firme au înregistrat, pe 25 octombrie 2015, dosarul nr. 706/36/2015, la Curtea de Apel Constanţa, Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - litigiu privind achiziţiile publice. Părţile dosarului sunt SC Euromateria SRL (lider de asociere) şi SC Rico SRL, în calitate de reclamanţi, şi Municipiul Constanţa, asocierea SC Mobitom SA - SC Pomacost SA, în calitate de pârâţi. În şedinţa din 21 ianuarie 2016, completul de magistraţi C17 a admis cererea asocierii SC Euromateria SRL - SC Rico SRL, în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanţa şi asocierea SC Mobitom SA - SC Pomacost SA, şi a modificat Decizia nr. 1720/C8/1872/12.10.2015 pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul că a admis contestaţia formulată de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL.
 
Instanţa a anulat decizia prin care oferta depusă de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL a fost declarată „inacceptabilă“ şi a obligat autoritatea contractantă Municipiul Constanţa la reluarea procedurii de achiziţie, reevaluarea ofertei depuse de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL şi reluarea procedurii de selecţie cu includerea ca ofertă „admisibilă“ a ofertei depuse de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL.

Vă reamintim că asocierea condusă de SC Euromateria SRL, din care mai fac parte SC Rico şi SC Princer, a contestat şi rezultatul procedurii de atribuire a licitaţiei organizate de Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionica 07 Sep, 2016 08:01 Cat tupeu in acest caz grav de hotie ! De ce s-a semnat contractul de "distrugere a parcului " la data 06.11.2015 desi stiau ca la Curtea de Apel pe data de 26..10.2015 a fost atacata Decizia de numire a castigatorului licitatiei ? De ce s-a emis autorizatia de construire(incepere a lucrarilor ) desi exista o contestatie a licitatiei ? De ce s-au dat bani,in avans, pentru inceperea lucrarilor (sunt deja materiale de milioane de euro ,imprastiate prin parc !) ?Pentruca " cineva " avea mare nevoie,urgent ,de BANI publici !