Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în CET! Un copil a murit. Judecătorii au închis dosarul. Avem decizia finală (video)

ro

08 Feb, 2017 16:40 23141 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au închis azi, printr-o sentinţă, definitivă dosarul tragediei rutiere din cartierul CET, de la finele lunii mai 2016.
 
Conform lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, Cornel Robert Georgescu a condus, la finele lunii mai 2016, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, un autoturism Mazda, pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, dinspre podul IPMC către strada Cumpenei.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Petru Poni, poliţiştii spun că şoferul a efectuat viraj la stânga peste marcajul longitudinal, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca BMW, care circula din sens opus.
 
În urma accidentului, a rezultat avarierea autoturismului Mazda, care s-a rupt în două, iar jumătatea din spate a acestuia a fost proiectată pe trotuar, unde a lovit doi pietoni.
 
Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa mai spun că, după producerea accidentului, conducătorul autoturismului Mazda a plecat de la locul în care s-a petrecut evenimentul, fără încuviinţarea organelor de poliţie, ajungând la domiciliu, de unde a chemat un echipaj de ambulanţă. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane.
 
Ulterior accidentului, una dintre victime, un copil, a decedat.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a decis condamnarea lui Georgescu la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, la trei ani şi şase luni pentru ucidere din culpă, la doi ani pentru vătămare corporală din culpă, dar şi la şapte luni pentru o altă faptă de vătămare corporală din culpă. În final, după contopire, Judecătoria Constanţa i-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi şase luni de închisoare, pe care a majorat-o cu sporul de doi ani, zece luni şi zece zile. Astfel, Cornel Robert Georgescu s-a ales cu pedeapsa de şase ani, patru luni şi zece zile de închisoare cu executare.

Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a redus pedeapsa finală de şase ani, patru luni şi zece zile de închisoare la patru ani, nouă luni şi 20 de zile închisoare.

Decizia Curţii de Apel Constanţa a fost luată de judecătorii Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu şi este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cici 08 Feb, 2017 18:21 Doar atat ? A murit un copil nevinovat atunci ! Doar atat valoreaza o viata de copil ?