Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberiu Roşu Iancu a fost condamnat definitiv. Numele lui, pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean Constanţa

ro

16 Mar, 2017 00:00 6118 Marime text
Tiberiu Roşu Iancu, al cărui nume apărea anul trecut pe lista PSD Constanţa pentru Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), pe poziţia şase, a fost condamnat definitiv!
 
Tiberiu Roşu Iancu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, el fiind acuzat de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, constând în refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori prezenţei unor substanţe psihoactive.

Prima instanţă, Judecătoria Constanţa 

Prima instanţă, respectiv Judecătoria Constanţa, a stabilit, la data de 24 octombrie 2016, pedeapsa de un an de închisoare în sarcina lui Tiberiu Roşu Iancu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, constând în refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori prezenţei unor substanţe psihoactive. Instanţa a amânat aplicarea pedepsei închisorii de un an, pe un termen de supraveghere de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Condamnare sub supraveghere

Nemulţumiţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat decizia Judecătoriei Constanţa, la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, judecătorii Dan Iulian Năstase şi Andreea Ianca, din Curtea de Apel, au decis condamnarea lui Tiberiu Roşu Iancu la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare sub supravegherea executării pedepsei de un an închisoare pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.

Să comunice orice deplasare care depăşeşte cinci zile 

Bărbatul a fost obligat să respecte pe durata termenului de supraveghere măsurile de supraveghere (…), respectiv: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Muncă în folosul comunităţii

Instanţa i-a impus inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Mai mult, Tiberiu Roşu Iancu a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul uneia dintre cele două instituţii publice, respectiv Primăria/Consiliul Local Năvodari sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, ce va fi stabilită de către Serviciul de Probaţiune Constanţa.

Atenţie! 

„Atrage atenţia inculpatului Roşu Iancu Tiberiu asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal cu privire la revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere sau în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere. Înlătură aplicarea dispoziţiilor (…) privind amânarea aplicării pedepsei. Definitivă“, se mai arată în minuta instanţei.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, numele lui Tiberiu Roşu Iancu apărea anul trecut pe lista PSD Constanţa pentru Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), pe poziţia şase.

Ce spun procurorii 

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au făcut public rechizitoriul în baza căruia Tiberiu Iancu Roşu a fost trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
 
Potrivit rechizitoriului, la data de 8.01.2016, în jurul orei 2.00, Tiberiu Roşu Iancu a condus autoturismul marca BMW X5 pe strada Portului din comuna Agigea, Poarta de acces nr. 7 - Port Constanţa. Din cele consemnate de procurori reiese că, „deşi acesta emana halenă alcoolică, a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“.

Citeşte şi: 

Proaspăt consilier judeţean PSD în CJ Constanţa, cu dosar penal?

Preocupările unui ex-consilier judeţean PSD?
Tiberiu Roşu Iancu, cu BMW X5 noaptea, la Poarta 7 din Portul Constanţa


Renunţările se ţin scai
După mandatul de consilier judeţean, Tiberiu Iancu Roşu „cedează“ şi funcţia de administrator
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii