Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sustragere internaţională de minori“ Autorităţile din Spania au cerut arestarea a doi bunici din Constanţa. Iată a decis instanţa

ro

07 May, 2017 16:37 1979 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa s-au pronunţat în dosarul celor doi bunici din judeţul Constanţa, care fac obiectul unui mandat european de arestare. Cei doi au fost solicitaţi de autorităţile din Spania pentru că ar fi comis infracţiunea de sustragere internaţională de minori (art. 225 bis din Codul penal spaniol), echivalent în România cu nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor.
 
Judecătorii au respins cererea de punere în executare a mandatelor europene de arestare emise de către Judecătoria Penală nr.ll din Barcelona, Spania, la data de 25.02.2016 în dosarul nr. 460/2012 privind persoanele solicitate.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În sarcina celor doi s-a reţinut că, în 2006, au călătorit din Spania în România, împreună cu nepoata lor, fără a fi autorizaţi în acest sens de Direcţia Generală a Protecţiei Copiilor şi Adolescenţilor din Spania, pentru a călători cu minora în România. Conform magistraţilor din Constanţa, în perioada aceea, organismul mai sus precizat desfăşura o cercetare complexă „cu privire la realitatea lor familială“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii