Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial de la DGA. Constanţa Unul dintre poliţiştii din dosarul „Mafia de la Rutieră“, prins în flagrant

ro

31 Aug, 2017 09:57 7552 Marime text

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa are din nou probleme cu legea! Protrivit unor surse, poliţistul ar fi fost prins în flagrant, aseară, de către procurorii constănţeni. La acţiune au participat şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa.
 
Poliţistul care ar fi fost prins în flagrant aseară figurează şi în ultimul dosar desprins din mega-ancheta denumită generic „Mafia de la Rutieră“. Această cauză se află pe rolul Tribunalului Constanţa, în primă instanţă.
 
De menţionat că omul legii despre care vorbim a făcut parte din locul celor 34 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, care au dat în judecată Ministerul Public, după ce în presa centrală şi locală au fost publicate rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lor, dar şi propunerea de arestare formulată pe numele unora dintre ei, acte în care le erau menţionate datele personale. Cei în cauză au fost despăgubiţi, judecătorii din Tribunalului Buzău hotărând ca fiecare dintre cei 34 de poliţişti să primescă suma de 8.000 lei reprezentând despăgubiri morale.

UPDATE. ora 15.45 Oficial de la DGA

În cursul zilei de ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa, imediat după ce a primit suma de 400 de lei de la o persoană pentru a nu aplica sancţiunea corespunzătoare încălcării unor norme rutiere.
 
Din cercetări s-a stabilit că, miercuri, 30 august a.c., un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanţa - Secţia 5 Poliţie, a oprit un autoturism, condus de un cetăţean turc, după ce acesta săvârșise o contravenție la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale față de conducătorul auto, unul dintre cei doi polițiști i-a solicitat o sumă de bani neprecizată.

Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la S.J.A. Constanța, în scurt timp fiind realizată prinderea în flagrant a agentului de poliţie, la scurt timp după ieşirea din serviciu, după ce a primit suma de 400 de lei.

Polițistul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, asupra acestuia fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.



UPDATE, ora 15.00

Poliţistul a fost plasat sub control judiciar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii