Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky a scăpat de controlul judiciar în dosarul de la Constanţa (rechizitoriu)

ro

01 Apr, 2017 00:00 4441 Marime text
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, a scăpat de controlul judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de Cristina Eleni Marcu, judecător al Curţii de Apel Constanţa.
 
Dorin Lazia, proprietarul grupului de firme Argos, are calitatea de martor denunţător. Sorin Gabriel Strutinsky era obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat şi la secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori era chemat.
 
În dosar, Strutinsky este bănuit de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Săptămâna trecută, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de Sorin Gabriel Strutinsky. Hotărârea magistratului a fost menţinută şi de Cristina Eleni Marcu, judecător al Curţii de Apel Constanţa.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Sorin Gabriel Strutinsky este judecat într-un alt dosar, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, unde a fost deferit Justiţiei, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. Mai departe, au mai fost deferiţi Justiţiei, în stare de libertate, fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În această cauză, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky se află sub control judiciar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii