Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cei mai mulţi dintre respondenţi cred că preoţii care fac scut în jurul lui Teodosie pun presiune asupra justiţiei!

ro

28 Nov, 2016 00:00 3667 Marime text
Acţiunea preoţilor care fac scut în fiecare joi, la Poliţie, în jurul Înaltpreasfinţitului Teodosie poate fi catalogată drept presiune asupra justiţiei! Cel puţin asta cred 46% dintre cei care au participat în perioada 21 - 27 noiembrie la un sondaj de opinie pe această temă.
 
Amintim că Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru luare de mită şi pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Măsura preventivă anterior menţionată a fost luată de DNA pe data de 17 octombrie şi menţinută de judecătorul Marius Damian Mitea, de la Curtea de Apel.
 
În perioada controlului judiciar, Înaltpreasfinţitul Teodosie a fost obligat, printre altele, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, şi să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi.
 
Înaltpreasfinţitul Teodosie vine joi la sediul Poliţiei Judeţului Constanţa pentru a semna graficul controlului judiciar. Aici, el este aşteptat de câţiva jurnalişti, dar şi de zeci de preoţi. Cei din urmă fac scut în jurul său şi merg toţi (cu arhiepiscopul Tomisului în mijloc) către sediul IPJ, pentru ca înaltul ierarh să semneze graficul controlului judiciar.
 
Revenind la sondaj, dintre cele aproape 21.000 de persoane care au citit materialul, 850 au şi participat la sondaj. Astfel, 46% dintre cei care au răspuns la întrebarea „Cum poate fi catalogată acţiunea preoţilor care fac scut, în fiecare joi, la Poliţie, în jurul Înaltpreasfinţitului Teodosie?“ cred că prin această acţiune se pune presiune asupra justiţiei. Asta în timp ce 26% dintre participanţii la sondaj cred că preoţii ce fac scut în jurul lui Teodosie acţionează din solidaritate. Nu este de trecut cu vederea faptul că 28% dintre respondenţi cred că slujitorii Domnului care îl însoţesc la Poliţie pe arhiepiscopul Tomisului vor să trimită următorul mesaj: „Vă luaţi de unul de-ai noştri, vă luaţi de noi toţi”.
 
În continuare, vom prezenta o parte dintre părerile împărtăşite de cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa cu privire la acest subiect.
 
Beatrice U.: „Acţiunea preoţilor poate fi catalogată în două moduri, primul, ca pupincurism, al doilea, ca ordin de la Patriarhie. Oricum, cred că Teodosie este terminat, dacă nu se retrage singur, ceea ce ar fi normal, va fi dat afară”.
Tudor A.: „Ar fi normal să se retragă, dar nu o face, ar trebui dat afară, dar nu se va întâmpla. De ce? Că aşa-i la noi”.
Liliana B.: Băi, da ce deştepţi sunteţi voi! Cum le ştiţi voi pe toate! Habar nu aveţi de Biserica Ortodoxă, de Sfintele Taine, de Liturghie şi vă daţi cu părerea. Ştiţi voi că ÎPS Teodosie este aşa cum îl descrie presa manipulator mediatică? Aşa de ignoranţi sunteţi, încât să mai credeţi că presa e liberă? Asta este o executare mediatică impusă. Se vrea zoofilarea, pedofilarea, homosexualizarea României şi voi vă luaţi de un om fără să aveţi date concrete. Vorbiţi ca să aflaţi în treabă. (…) Fiţi atenţi la ce alternativă oferă învăţământul românesc copiilor voştri. Nu vedeţi că ies din şcoală imbecili? Uitaţi-vă ce face statul din copiii voştri, din ţara voastră, din pădurile României. Priviţi un pic în jur şi treziţi-vă! Asta e buba în România, ÎPS Teodosie? Nu vedeţi că vi se detrunează atenţia cu ştiri de (…)? Se umple ţara de imigranţi şi voi habar nu aveţi! Presa nu mai e liberă! Presa manipulează!”
Violeta F.: „Mi se pare că preoţii au înţeles greşit poveţele lui Iisus şi au luat-o pe căi greşite. Au devenit prea lacomi. Nu mai ştiu ce e milostenia. Nu ştiu ce e bunătatea. (…)”
Marius S.: Sunt foarte sigur că o bună parte din ei nu o fac de bunăvoie. Nesiguranţa faptului că Teodosie va plăti pentru ce este acuzat şi automat detronat de pe scaunul arhiepiscopal îi face să fie precauţi de la a-i întoarce spatele. Cine nu este cu el este împotriva lui şi nu exagerez cu nimic. Cunosc preoţi care, chipurile, nu au făcut «ascultare» şi au plătit cu caterisirea”.
Liliana B.: „Personal, îi cunosc pe câţiva dintre preoţi şi te asigur că o fac cu drag. În ciuda a ceea ce se vorbeşte în presa manipulatoare, ÎPS Teodosie chiar este iubit şi apreciat. Şi nu de puţini oameni!”
Marin I.: „Oricum, BOR ar trebui să se dezică de asemenea inşi rupţi de realitate (…). Sunt sigur însă că nu o va face şi ştiţi de ce! Păcat, fiindcă cea care pierde este în final Biserica”.
Ştefan L.: „Ce frumos comentaţi! V-ar fi plăcut să fie lovit, scuipat şi îmbrâncit pe acolo, nu? Când nu a fost însoţit, l-au făcut în toate felurile, mai să-l lovească unul din mulţime. Dacă erau civilizaţi pseudo-jurnaliştii, nu mai era nevoie de atâta tam-tam!”
Constantin G.: „Entitatea spirituală este purtată de entitatea fizică şi de multe ori omul se lăcomeşte la lucruri şi valori, abandonând sacrul. Sacrul care ne cere socoteală şi pe pământ, şi în ceruri. Ce folos ca preoţi să întreacă mireni în a strânge averi, dacă nu sunt folosite în sprijinul oamenilor!”
Raluca P.: „Dacă pe Mântuitorul L-au bătut şi scuipat, L-au judecat şi răstignit, ce să facă un biet preot la vremurile astea în care trăim! Nu mai judecaţi, să fiţi şi voi judecaţi la vremea de apoi!”
Rodica M.: „Am citit comentariile şi m-am îngrozit că există oameni care pot gândi astfel. Mă întreb ce fel de familie au aceşti oameni, cum se discută în sânul familiei, ce educaţie primesc copiii în astfel de familii fără Dumnezeu, fără mamă, fără tată, fără neam şi fără ţară! Şi, mai ales, fără credinţă! Cine seamănă vânt culege furtună, iar cine sapă groapa altuia cade în ea! Şi mă întreb ce fel de presă avem!?”
Georgiana R.: „Hăi să îi lăsăm pe ei în pace şi să vedem ce facem noi, cum ne educăm copiii, cum ne purtăm noi, pe ei are cine să îi judece! Mai greu este de noi că am uitat ce înseamnă să fii un bun creştin. Dumnezeu să ne lumineze sufletul şi mintea, un post cu bucurie!”
Aida M.: „Păcat, pentru că fac de râs Biserica”.
Vali B.: „Urât din partea lor, cine greşeşte trebuie să plătească, indiferent cine este”.
Grigore Z.: „Obstrucţionează justiţia! Şi lipsesc nemotivat de la muncă! Ruşinea BOR!”
Constantin B.: „Foloseşte religia ca pe un scut”.
Liliana B.: „Joi la ce oră trebuie să dea semnătură ÎPS Teodosie? Vreau să îi duc un buchet frumos de flori şi să îmi exprim în faţa tuturor ziariştilor bucuria de a fi onorată că Dobrogea are un asemenea pastor devotat! Este un om deosebit! Şi nici o ştiristică SRL nu ne poate zdruncina încrederea în arhiereul nostru. Cine ştie, dragilor ziarişti cărora vi s-a dictat această executare, poate mâine, poimâine, veţi implora vindecare pentru copiii voştri bolnavi tocmai de la această credinţă creştin-ortodoxă în care voi loviţi, conştienţi sau nu!”
Carmen P.: „Nu e corect ce se întâmplă. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale!”
Maria C.: „Felicitări feţelor bisericeşti care îl susţin!”
Mirela D.: „Devotament!”
Constantin D.: „Oameni de bine. Mireni evlavioşi”.
Gigel: „Drept, firească. E normal să îşi apere mai-marele, care a făcut şi multe fapte bune. Până la sentinţa finală, ar trebui să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, dar presa l-a condamnat deja”.
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 27 noiembrie 2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii