Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şerban Florentina, fost şef în Finanţele Publice din Constanţa, condamnată la trei ani de închisoare

ro

29 Nov, 2016 16:16 3407 Marime text
Şerban Florentina, şef serviciu în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, Structura de Administrare Fiscală - Activitatea de Inspecţie Fiscală, a fost condamnată azi de Marinela Mitan, judecător al Tribunalului Constanţa, la trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.

Şerban Florentina a fost trimisă în faţa judecătorilor de Andrei Bodean, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Şerban Florentina a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, iar procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada noiembrie 2012 – martie 2013, inculpata Şerban Florentina, în calitate de şef serviciu în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, Structura de Administrare Fiscală - Activitatea de Inspecţie Fiscală, cu intenţie, în trei rânduri, a avizat rapoartele de inspecţie fiscală întocmite de două subordonate. Prin acele documente, cele două funcționare dispuseseră în mod nelegal rambursări de TVA către societăţile comerciale care solicitaseră acest lucru, controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu (comunicat nr. 1048/VIII/3 din 21 iulie 2016).

În prezenţa apărătorului ales, inculpata Şerban Florentina a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Şerban Florentina ar urma să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii