Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețele infracționale în instituțiile de învătământ superior. 36 de persoane sunt cercetate

ro

26 Jul, 2017 08:51 1362 Marime text
36 de persoane sunt cercetate pentru infracțiuni de corupție. Din anchetă a reieșit că, în cadrul unor instituții de învățământ superior s-ar fi constituit rețele infracționale. Din acestea ar fi făcut parte cadre didactice, secretare și alte categorii de personal nedidactic.

Foști absolvenți ar fi avut rolul de a intermedia traseul banilor de la studenți la profesori sau la informaticieni, contra unor comisioane, în vederea promovării frauduloase a examenelor.
 
Studeții ar fi dat bani profesorilor pentru promovarea unor examene, în special cei cunoscători de limba română. În anumite cazuri, banii oferiți în schimbul promovării examenelor ar fi fost lăsați la puncte de schimb valutar, unde administratori ar fi fost în relații de prietenie cu cadrele didactice.  
 
Cadrele didactice ar fi primit bani și bunuri de la studenți pentru a le oferi lucrări de licență deja elaborate ori pentru promovarea unor examene. Mai mulți studenții străini, înscriși la grupe ce urmau cursurile în română, fără ca aceștia să înțeleagă limba au fost implicați.
 
Informaticienii instituțiilor ar fi accesat ilegal softul creat pentru evidența situațiilor școlare și ar fi modificat rezultatele obținute de unii dintre studenți. De asemenea, aceștia le-ar fi transmis studenților mesaje cu răspunsurile corecte, în timpul examenelor.
 
Conform Agerpress, Universitățile "Aurel Vlaicu" și "Vasile Goldiș" din Arad ar fi cele două unități de învățământ vizate de perchezițiile procurorilor și polițiștilor efectuate miercuri dimineața în dosarul "Diplome de licență fără studii".

La acțiune participă și polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate, a Direcției de Investigații Criminale și a Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, precum și jandarmi.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii