Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanţa, în faţa judecătorilor. Ce s-a decis ieri (rechizitoriu)

ro

03 Mar, 2017 00:00 2860 Marime text
Cornelia Dumitra, judecător al Tribunalului Constanţa, a deschis, ieri, dosarul instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cauză în care a fost deferit Justiţiei omul de afaceri Constantin Dima, fost administrator al SC Mara Construct SRL. Firma în cauză s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Capidava şi a câştigat numeroase contracte pentru execuţii de lucrări, finanţate din fonduri publice, în cadrul cărora autoritatea contractantă era Consiliul Judeţean Constanţa.

De menţionat că noul dosar are ca bază reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanţa, iar Consiliul Judeţean Constanţa s-a constituit parte civilă, cu suma de 8.963.612,64 de lei.
 
Ieri, Cornelia Dumitra, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus luarea măsurii preventive a interdicţiei iniţierii procedurii de lichidare a persoanelor juridice: SC Alpha Construct Mondial Explorer SRL, SC Unprim Auto Proiect SRL, SC Danliv Concept Construct SRL, SC Petraprod Steel SRL şi SC Mara Construct SRL, pentru o perioadă de 60 de zile, de la 1 martie la 28 aprilie. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În acest nou dosar, pe lângă omul de afaceri Constantin Dima au mai fost deferite Justiţiei următoarele persoane fizice şi juridice: SC Mara Construct SRL, Diallo Mamadou Alpha Evy, SC Alpha Construct Mondial Explorer, SC Unprim Autoproiect SRL, Liviu Ungureanu, Danliv Concept Construct SRL, Lucian Petrache şi SC Petraprod Steel. Asta în timp ce ANAF şi Consiliul Judeţean Constanţa sunt părţi civile.
 
În prezent, societatea Mara Construct este în insolvenţă. La data de 19 octombrie 2016, Tribunalul Constanţa a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei şi a desemnat, provizoriu, pe practicianul în insolvenţă CII Pop Nicoleta în calitate de administrator judiciar.

Citeşte şi:

Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct
„Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii