Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Radu Mazăre, la Tribunalul Constanţa. Iată ce declară martorii din dosar

ro

04 Nov, 2016 09:29 5759 Marime text
Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre a ajuns, în această dimineaţă, la sediul Tribunalului Constanţa, unde astăzi are loc un nou termen în dosarul în care fostul edil al oraşului este judecat alături de Sorina Gina Hortolomei Moscu.
 
La sediul instanţei se află şi fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi.
 
Mihaela Vlăşceanu este judecătorul care se ocupă de acest dosar.
 
Astăzi este audiată în dosar şi Marcela Mariana Frigioiu, fost director al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa. Ea a declarat instanţei, printre altele, că Radu Mazăre nu a intervenit niciodată în activitatea comisiilor de vânzare a terenurilor. Tot Mariana Frigioiu spune că preţul terenurilor era negociat de comisie.
 
Comisia de vânzare era numită de Consiliul Local. Preţul terenului era stabilit de un evaluator.  Radu Mazăre nu putea interveni asupra preţului terenului, mai spune aceasta.
 
Prezent în sala de judecată, Radu Mazăre a vrut să ştie dacă raportul de evaluare se făcea după Hotărârea de Consiliu Local de vânzare a terenului sau înainte de acordul Consiliului Local. Mariana Frigioiu afirmă că după. 

UPDATE 2:
Ca martor în acest dosar este audiat şi fostul consilier local Gariel Valentin Pârvulescu. Acesta a susţinut şi el în faţa completului de judecată că îşi menţine declaraţiile din faza de urmărire penală.

„Îmi aduc aminte de vânzarea terenurilor din acest dosar. Nu îmi aduc aminte de preţurile terenurilor. Ştiu că vânzarea terenurilor a urmat cursul legal. Domnul Mazăre nu a avut nicio intervenţie directă ori indirectă în procedura de vânzare a terenurilor. Domnul Mazăre nu putea interveni asupra preţului terenurilor. Nu avea competențe“, afirmă Pârvulescu. 

Şedinţa de judecată de astăzi a luat sfârşit. Instanţa a dispus un nou termen pentru săptămâna viitoare. 

Întrebat de jurnalişti la finalul şedinţei dacă vrea să facă vreo declaraţie, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a spus că nu are de făcut niciun comentariu şi a sugerat că atenţia trebuie îndreptată acum către alte persoane publice. 

UPDATE 1
 

Audiat şi el în dosarul judecat astăzi, fostul demnitar al României Nicolae Nemirschi a declarat în faţa instanţei că-şi menţine declaraţia dată în faza de urmărire penală. El mai spune că nu îşi aduce aminte dacă a fost în comisiile de vânzare a terenurilor din acest dosar.
 
Nemirschi mai adaugă faptul că membrii comisiilor nu aveau competenţa de a refuza preţul de evaluare.
 
„Radu Mazăre nu putea interveni asupra preţului terenului din contract“, a spus Nicolae Nemirschi
 
Când s-a vândut terenul de la Castel, Nicolae Nemirschi era şef la Serviciul de Urbanism din Primăria Constanţa, spune Radu Mazăre. El a vrut să ştue dacă certificatul de urbanism în acest caz a fost emis de acesta. Răspunsul a venit prompt din partea lui Nemirschi „Cred că da“. 
 
Citeşte şi...
Nemirschi, Frigioiu şi Nejloveanu ar putea fi audiaţi azi într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre (rechizitoriu)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii