Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii cer din nou arestarea lui Emil Alexiu, de la Medicină Legală

ro

24 Jan, 2017 12:24 2577 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa solicită, în continuare, arestarea lui Emil Alexiu, fost asistent în cadrul Serviciului Medicină Legală Constanţa, detaşat ulterior la Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa“.

O decizie definitivă va fi luată mâine de judecătorii Tribunalului Constanţa.

Amintim că săptămâna trecută, Emil Alexiu a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi dus la arestare. Judecătoria Constanţa a respins cererea procurorilor şi a decis ca Emil Alexiu să fie plasat în arest la domiciliu.

Nemulţumiţi, procurorii au atacat decizia Judecătoriei Constanţa la Tribunalului Constanţa.

Contestaţia procurorilor va fi analizată mâine.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul este cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume: „Tentativă la înşelăciune, prev. şi ped. de art. 32 din C.P., rap. la art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine) suma de 1.000 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 29.11.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 30.09.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne“.
 
Reamintim că, luna trecută, Emil Alexiu, fostul asistent de la Serviciul Medicină Legală Constanţa, a fost implicat într-un scandal de proporţii. Acest lucru s-a întâmplat după ce mama unei fetiţe care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul cinci al unui imobil (foto) aflat în construcţii a susţinut că Emil Alexiu ar fi perceput suma de 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii