Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul termen în dosarul „Geotop 2001“, 23 ianuarie 2017 (rechizitorii)

ro

29 Nov, 2016 00:00 2775 Marime text
Tribunalul Constanţa a stabilit primul termen în dosarul „Geotop 2001“, unde Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Titi Cenuşă, fost arhitect-şef al CJC, şi de Ioan Ichim, la data presupuselor fapte administrator al societăţii comerciale Geotop.
 
Primul termen va avea loc pe data de 23 ianuarie 2017, când vor fi analizate măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară.
 
În prezenta cauză, Nicuşor Daniel Constantinescu este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave. Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, iar în sarcina lui Ioan Ichim, la data presupuselor fapte administrator al unei societăţi comerciale (Geotop), s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
Citeşte şi: 
 
Titi Cenuşă, fostul arhitect-şef al CJC, contestă măsurile impuse de DNA în dosarul „Geotop 2001”
 
Dosar „Geotop 2001“
Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată pentru a şaptea oară

 
Prejudiciu de aproape 2 milioane de euro
Consiliul Judeţean se constituie parte civilă într-un dosar penal cu răsunet - „Geotop”

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii