Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, veste proastă de la Curtea Supremă. Victorie pentru Combaterea Discriminării

ro

11 Feb, 2017 00:00 2430 Marime text
Judecătorii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au menţinut amenda aplicată Primăriei Constanţa de reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
 
Pe data de 17 iunie 2014, Primarul municipiului Constanţa s-a adresat Curţii de Apel Constanţa în vederea anulării unei amenzi aplicate de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. După trei termene, instanţa a respins acţiunea municipalităţii, ca nefondată.
 
Nemulţumiţi, reprezentanţii autorităţii publice locale au atacat decizia Curţii de Apel Constanţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Ieri, magistraţii de la Curtea Supremă au anulat „recursul declarat de reclamantul Primarul municipiului Constanţa împotriva sentinţei civile nr. 190/CA pronunţată în data de 5 noiembrie 2014 de Curtea de Apel Constanţa - Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal“.
 
Decizia Înaltei Curţi este fără cale de atac. 
Directorul general al RATC Constanţa, Ovidiu Tănase, ne-a declarat, după decizia Curţii de Apel Constanţa, că dosarul are ca bază „o acţiune întreprinsă de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a acţionat în judecată toate regiile de transport din ţară pentru că nu asigură rampe de acces în mijloacele de transport persoanelor cu dizabilităţi“. „Primăria Constanţa a fost amendată cu suma de 1.000 de lei. Însă amenda a fost contestată. Dintre cele 160 de autobuze ale RATC, 130 sunt dotate cu toate cele necesare pentru persoanele cu dizabilităţi. Acum modificăm şi celelalte autobuze din dotarea regiei. Noi ne-am făcut treaba. Mai departe este treaba Primăriei“, ne-a mai declarat Ovidiu Tănase, după decizia Curţii de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii