Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în lumea politică din Constanţa! Cati Hristu, fostul edil din Cogealac, nu mai are voie la primărie în următorii zece ani

ro

15 Jan, 2017 13:22 15755 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, actual viceprimar al localităţii anterior precizate din partea PNŢCD, a fost condamnat.
 
La finele săptămânii trecute, Mara Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a decis condamnarea lui Cati Hristu, pentru coruperea alegătorilor, la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani.
 
Lui Cati Hristu i-a fost interzis, ca pedeapsă complementară, pe o durată de zece ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a şi b C.pen. 1969, respectiv a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
 
Decizia judecătoarei Mara Iacob nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform procurorilor, fostul primar din Cogealac ar fi oferit, prin mai multe persoane, pâine unor cetăţeni pentru a-l vota, în campania electorală din 2012. Tot procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au trimis în judecată pe Cati Hristu, în dosarul scandalul cu CEZ România, cauză în care fostul edil a fost achitat definitiv.
 
Contactat telefonic, primarul comunei Cogealac, Gheorghe Alexa, ne-a declarat că va lua o decizie atunci când hotărârea instanţei va fi una definitivă.
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Cati Hristu cu privire la sentinţa Judecătoriei Constanţa însă acest lucru nu a fost posibil.
 
Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Adrian Țapliuc, preşedinte PNŢCD Constanţa, însă acest lucru nu a fost posibil.

Conform surselor noastre, cel puţin la nivelul judeţului Constanţa este pentru prima dată când unui fost primar i se interzic drepturile elctive pe o perioadă de zece ani.    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii