Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul rutier Bogdan Romulus Lazăr a fost condamnat definitiv

ro

05 Apr, 2017 00:00 7762 Marime text
Bogdan Romulus Lazăr, poliţist rutier la Poliţia Oraşului Cernavodă, a fost condamnat definitiv, ieri, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. În final, bărbatul a fost găsit vinovat pentru luare de mită.
 
Bogdan Romulus Lazăr a fost trimis în judecată în iulie 2016. La jumătatea lunii decembrie 2016, Lucian Lică, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus condamnarea poliţistului la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Instanţa a stabilit termenul de supraveghere pentru o durată de trei ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, fostul poliţist a fost obligat, printre altele, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Cernavodă sau al Direcţiei de Asistenţă Socială - Cămin Persoane Vârstnice - Cernavodă. Instanţa a constatat că suma de 50 de euro pusă la dispoziţia denunţătorului de organele judiciare prin procesul-verbal din data de 14.07.2016 a fost recuperată cu ocazia flagrantului.
 
Decizia judecătorului Lucian Lică a fost atacată de Bogdan Romulus Lazăr la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, judecătorii Dan Iulian Năstase şi Andreea Ianca, din Curtea de Apel Constanţa, învestiţi cu soluţionarea cauzei, au admis apelul formulat de către Bogdan Romulus Lazăr, au desfiinţat sentinţa apelată şi, rejudecând, au decis, „prin aplicarea art. 75, alin. 2, lit. b) Cod Penal şi a art. 76, alin. 1 Cod Penal, menţinerea pedepsei de trei ani de închisoare aplicată inculpatului Lazăr Bogdan Romulus la pedeapsa pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită“.

 Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. 

Amintim că, în iulie 2016, agentul-şef adjunct de poliţie Lazăr l-ar fi oprit pentru control pe un bărbat care circula cu maşina personală ce ar fi avut folii autocolante pe geamurile din faţă. Se pare că Lazăr nu ar fi luat nicio măsură, ar fi pretins suma de 50 de euro şi i-ar fi cerut să îl caute într-o altă zi pentru a-i da banii. Şoferul ar fi reclamat fapta agentului de poliţie la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa. Ofiţerii DGA l-ar fi prins în flagrant pe poliţist în timp ce ar fi primit suma de 50 de euro de la denunţător.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii