Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru locuinţe sociale Primăria Constanţa primeşte cinci hectare de la Ministerul Apărării (galerie foto + documente)

ro

15 Jan, 2018 00:00 6798 Marime text
O hotărâre de Guvern privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Constanţa, judeţul Constanţa, se află în dezbatere publică.

După preluare, imobilul transmis potrivit art. 1 se va utiliza pentru construirea de locuinţe sociale prin programe de incluziune şi programe cu fonduri europene, în termen de zece ani de la preluarea sa, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 172/2016, şi va fi declarat din bun de interes public naţional în bun de interes public local.
 
Potrivit unor foşti oficiali ai Armatei, este vorba despre terenul unde funcţiona şcoala de şoferi a MApN. Terenul respectiv fusese propus şi ca amplasament pentru construirea Spitalului Regional.
 
În primăvara anului 2016, viceprimarul, pe atunci, Decebal Făgădău iniţia un proiect de hotărâre pentru preluarea de către CLM a cinci hectare de teren în vederea construirii pe fonduri europene a unui cartier pentru persoanele cu probleme sociale: „Centrul de incluziune socială Palas“. Transferul de teren între Ministerul Apărării Naţionale şi Consiliul Local Municipal nu putea fi făcut decât printr-o hotărâre de Guvern, şi, aşa cum menţionam, HG se află deja în dezbatere publică până la data de 22 ianuarie a.c.
 
„Este vorba despre cinci hectare unde să se construiască un centru de incluziune socială, în special pentru persoanele fără adăpost, într-o zonă cu probleme mai mari decât restul oraşului. Aşteptăm o hotărâre de Guvern pe această temă“, declara, în 2016, Decebal Făgădău, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
În august 2016, consilierii locali municipali care văzuseră proiectul de preluare de către CLM a cinci hectare de teren pentru construirea pe fonduri europene a unui cartier pentru persoanele cu probleme sociale în comisiile de specialitate vorbeau despre un cartier pentru romi, unde vor fi relocaţi inclusiv etnicii din cartierul Henri Coandă.
 
În proiectul adoptat de Consiliul Local se menţionează că imobilul va fi utilizat pentru construirea de locuinţe sociale prin programe de incluziune şi programe cu fonduri europene ce vor fi realizate în termen de zece ani de la preluare. Predarea şi preluarea imobilului se vor face pe bază de protocol încheiat între cele două părţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind transmiterea.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de HG şi anexa cu datele de identificare ale terenului de cinci hectare pe care, după preluare, municipalitatea va ridica locuinţe sociale prin programe de incluziune, cu fonduri europene, în următorii zece ani.
 
Citeşte şi:
 
Făgădău nu renunţă. Votul PNL şi PMP în CLM este decisiv! Cartier pentru rromi, centru de incluziune socială sau Henri Coandă II?! (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii