Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă decizie definitivă în dosarul fraţilor Caratană

ro

02 Feb, 2017 00:00 1938 Marime text
Ion Vişan, unul dintre inculpaţii dosarului fraţilor Caratană, din Mihail Kogălniceanu, a formulat o contestaţie în anulare împotriva deciziei prin intermediul căreia a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare în cauza mai sus precizată.
 
Ieri, Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea contestaţiei, au respins, ca inadmisibilă, acţiunea promovată de Vişan.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Amintim că, în dosarul fraţilor Caratană, din Mihail Kogălniceanu, mai multe persoane suspectate că ar fi sechestrat mai mulţi ciobani, pe care i-ar fi obligat să muncească la fermele lor, au fost condamnate definitiv.
 
Iată pedepsele Curţii de Apel Constanţa:
 
Mihăiţă Caratană - nouă ani de închisoare
Enache Cristian Şapte - opt ani de închisoare
Ion Vişan - opt ani şi şase luni de închisoare
Mişu Caratană - trei ani de închisoare
Liviu Ghiorţu - şase ani şi şase luni de închisoare
Dumitru Mitrenga - opt ani de închisoare.
 
Instanţa a mai decis încetarea procesului penal privindu-i pe inculpaţii Vasilică Pocea AdrianDumitru Jeoje, Daniel Bîrcu şi Tănase Ştefu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) (fapte din 4.03.2009), ca urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale. Magistraţii au mai decis încetarea procesului penal privindu-l pe inculpatul Nicolae Ştefu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă (…) în urma intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale.
 
De menţionat că, în primă instanţă, Judecătoria Constanţa, faţă de Enghin Seicahmed magistraţii au încetat procesul penal privind comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, ca urmare a împăcării părţilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii