Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O echipă specială a Jandarmeriei Române, pe urmele copiilor care ar fi fost abuzaţi la grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

ro

15 Oct, 2016 00:00 2760 Marime text
Ieri, la Judecătoria Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“, unde mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi chiar de angajatele unităţii.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar în faţa judecătorilor au fost trimise: Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, suspectată de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma, îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre, educatoare, dar şi Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă.
 
La termenul de ieri a fost audiat medicul Ecaterina Marga. Aceasta a eliberat o scutire pe numele unui copil care nu a fost prezent la termenul trecut.
 
„Copilul făcuse febră în urmă cu o seară. Îmi asum răspunderea. Izolarea era obligatorie. Am încercat să izolăm copilul bolnav de cei sănătoşi. Pe copil l-am văzut acasă. Acest copil are şi acum o problemă de sănătate. Am sugerat o programare pentru examen cardiologic. Posibil ca luna aceasta să fie nevoie de un alt control medical“, a mai declarat medicul în faţa instanţei.
 
La ieşire din sala de judecată, medicul Ecaterina Marga a mai completat: „Nu am sabotat eu actul de justiţie. Eu sunt medic. (…) Este o premieră ce mi s-a întâmplat azi“.
 
Pentru că, nici la acest termen, cei mici nu au fost aduşi în faţa instanţei de către jandarmi, aşa cum doreşte judecătorul investit cu soluţionarea cauzei, Alexandru Bogdan Arhip, cauza a fost amânată pentru data de 28 octombrie. Magistratul a decis emiterea unor noi mandate de aducere, care vor fi puse în executare de o echipă specială din cadrul Jandarmeriei Române. Această măsură a fost luată pentru ca cei mici să fie aduşi în faţa instanţei de oriunde se află în ţară.
 
De asemenea, Alexandru Bogdan Arhip a mai decis amendarea Jandarmeriei din Constanţa cu suma de 2.000 de lei, pentru că nu au pus în executare mandatele emise până în prezent, la termenele anterioare.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanţa, maiorul Răzvan Ivan, Jandarmeria nu s-a mai întâlnit cu situaţii similare până în prezent. El mai precizează şi faptul că s-a consultat cu juristul şi după ce vor primi înştiinţarea oficială o vor contesta potrivit Codului de Procedură Penală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii