Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, obligat să achite Consiliului Judeţean Constanţa o mică avere. Decizia nu este definitivă

ro

27 Feb, 2019 00:00 3411 Marime text
Veste proastă de la Tribunalul Constanţa pentru Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa!
 
Recent, judecătorii din Tribunalul Constanţa au decis obligarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu să achite Unităţii Administrativ-Teritoriale a Judeţului Constanţa şi Consiliului Judeţean Constanţa suma de 98.774,22 de lei, reprezentând „prejudiciu compus din debit principal (95.670,80 de lei) şi cheltuieli de judecată (3.103,42 de lei) stabilite în cadrul dosarului nr. 7918/118/2016 al Tribunalului Constanţa.
 
Mai mult, instanţa a respins capetele de cerere privind obligarea fostului şef al CJC la plata sumei de „414.279,71 de lei cu titlu de prejudiciu reprezentat de plăţi nelegale şi la plata sumei de 156.282,18 cu titlu de prejudiciu reprezentând accesorii aferente plăţilor nelegale, ca urmare a prescripţiei dreptului material la acţiune“, conform deciziei.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Expert Media Consulting

 
În dosarul 7918/118/2016, menţionat în decizia de mai sus, magistraţii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au decis, pe data de 12 mai 2017, obligarea Consiliului Judeţean Constanţa să achite societăţii comerciale Expert Media Consulting SRL suma de 95.670,80 de lei. Banii reprezintă, conform magistraţilor, „preţ datorat pentru furnizarea în perioada 01.01.2014 - 31.07.2014 a serviciilor de monitorizare a informaţiilor difuzate, conform contractului de prestări servicii nr 14793/30.07.2009 şi a actului adiţional nr 1/14928/23.07.2013“. Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată de CJC la Curtea de Apel Constanţa. Pe data de 30 octombrie 2017, Curtea de Apel Constanţa a respins acţiunea promovată de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, acesta fiind consultat la data de 26 februarie, Expert Media Consulting are sediul social pe bulevardul Mamaia, asociat unic fiind Aurelian-Gabriel Licoi. SC Expert Media Consulting SRL are ca obiect de activitate, conform Registrului Comerţului, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune.
 
Reamintim că, în urma acţiunii de control desfăşurate în 2014, Curtea de Conturi a stabilit că, din bani publici, Consiliul Judeţean Constanţa „a efectuat plăţi nelegale în sumă de 232 de mii de lei reprezentând servicii de monitorizare a informaţiilor difuzate de televiziuni cu privire la activitatea instituţiei, în condiţiile în care monitorizarea este efectuată de către un angajat din cadrul Compartimentului de Comunicare al instituţiei, potrivit atribuţiilor din fişa postului“.
 
Mai multe despre acest contract pot fi citite accesând link-ul de mai jos.
 
Curtea de Conturi, verdict - plăţi nelegale
Expert Media Consulting continuă procesele pentru recuperarea contractului cu CJC (document)


 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în prezent în detenţie. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, fostul şef al CJC a luat tot cinci ani de închisoare. Cele două pedepse sunt definitive.
 
Recent, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive. Solicitarea se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 martie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii