Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu a recuzat-o pentru a şasea oară pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu

ro

15 Jan, 2020 00:00 2415 Marime text

Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a recuzat-o pentru a şasea oară pe Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanţa! Ultima cerere de acest fel a fostului şef CJC a fost analizată pe data de 13 ianuarie, solicitarea fiind respinsă ca nefondată. În acest context, dosarul a primit un nou termen de judecată.
 
Judecătoarea Antoneta Ardeleanu a fost învestită cu soluţionarea unui dosar (2973/118/2018) în care fostul şef al CJC este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
De menţionat că, până în prezent, în acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a recuzat-o de şase ori pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu (13.01.2020, 05.11.2019, 10.04.2019, 09.04.2019, 14.02.2019, 01.02.2019), toate cererile fiind respinse.  
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, a achiziţionat şi a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Constanţa concomitent cu obţinerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în acelaşi cuantum“.
 
„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispoziţiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Judeţean Constanţa s-a adresat instanţei civile şi a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.
 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
 
Citeşte şi
 
Nicuşor Constantinescu, executat silit în alte şase dosare pentru prejudicierea bugetului Consiliului Judeţean Constanţa (document)

Cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Siutghiol rămâne la Constanţa

 „Uraganul“ imobiliar al Retrocedărilor
Primăria pregăteşte peste 200 de procese pentru preluarea terenurilor retrocedate nelegal în vremea lui Mazăre

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii