Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicoleta Octavia Ocnaşii, avocat în Baroul Bucureşti, urmărită penal pentru influenţarea declaraţiilor

ro

09 Feb, 2017 14:53 1250 Marime text

Biroul de Informare şi Publice al Parchetului de pe Itingă Curtea de Apel Bucureşti este Imputernicit să aducă la cunoştinta opiniei publice următoarele:

În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor, în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatele :

- OCNAŞII NICOLETA OCTAVIA — avocat în Baroul Bucureşti- sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţarea declaraţiilor, prev de art 272 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen.
-MARIAN SIMINA-MARIANA —sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţarea declaraţiilor, prev de art 272 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen.
De asemenea, faţă de aceleaşi inculpate, la data 09.02.2017, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore şi a fost sesizată instanţa de judecată — Curtea de Apel Bucureşti - cu propunere de arestare preventivă.

S-a reţinut că, intr-o cauză penală în care erau cercetate mai multe persoane, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, act sexual cu un minor şi şantaj, cele două inculpate, prin acte repetate de corupere asupra tatălui victimei şi chiar direct asupra victimei minore, au încercat să o determine pe aceasta(victima minoră) să îşi schimbe declaraţia.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să Infrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Suirsa foto: Facebook Curtea de Apel Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii