Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrătura procurorului Bodean! Începe judecata afaceristului Constantin Dima, de la Mara Construct (rechizitoriu)

ro

22 Sep, 2016 00:00 4296 Marime text
Toma Mihai, administrator al SC Eva Solution SRL, şi Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, la data presupuselor fapte, rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată de Cornelia Dumitra, judecător al Tribunalului Constanţa, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Tot Cornelia Dumitra a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cadrul dosarului de urmărire penală al DNA Constanţa, dispunând începerea judecăţii şi trimiterea dosarului la completul de judecată pentru stabilirea primului termen de judecată.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Constantin Dima este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), de spălare a banilor (două fapte), precum şi de fals în declaraţii. Toma este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Mara Construct are sediul social în localitatea Mihail Kogălniceanu. Asociat unic al firmei este Maria Cătălina Lăpăduş, născută la data de 6.03.1983, în Constanţa, fina fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. De altfel, aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, Lăpăduş a preluat firma, în 2010, de la mama ei, Sanda Ciocoiu, şefa Conpress Holding. SC Mara Construct este administrată de Gheorghe Ciocoiu şi are ca activitate principală „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
ANAF și Consiliul Județean Constanța s-au constituit parte civilă în procesul penal, cu suma totală de 53.880.674 de lei, reprezentând presupusul prejudiciu produs bugetului de stat prin săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și prejudiciul provocat prin faptele comise în legătură cu cele două proiecte.
 
Citeşte şi 
 
Cum a „căzut“ Dima de la Mara Construct
„Documente false şi inexacte“ la Consiliul Judeţean Constanţa (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii