Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrarea nu a fost recepţionată. CJC invocă facturi neconforme! Stone Construct cheamă Consiliul Judeţean în instanţă în proiectul „Capidava”! (document)

ro

19 Dec, 2016 00:00 3659 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit, în luna iunie a acestui an, contractul „Lucrări turnare placă peste punct de informare, aferente proiectului «Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava»”.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 145.597,27 de lei fără TVA, din care 138.799,43 de lei fără TVA reprezintă valoarea estimată fără cheltuieli diverse şi neprevăzute, iar 6.797,84 de lei fără TVA - cheltuieli diverse şi neprevăzute, în procent de 4,8976%.

Criteriul de atribuire a fost, potrivit anunţului postat în SEAP, „preţul cel mai scăzut”. Pentru contractul 12728/20.05.2016 s-au primit trei oferte de la diverşi agenţi economici, însă a câştigat Stone Construct SRL, cu sediul pe strada Constantin Golea nr. 15, Medgidia. Contractul va avea o valoare de 129.612 lei. Firma din Medgidia a mai câştigat în trecut mai multe contracte cu CFR - Sucursala Regională Căi Ferate Constanţa.

Stone Construct SRL a fost înfiinţată în 2001, are un capital social subscris de 60.000 de lei şi un obiect de activitate bazat pe „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociatul unic al firmei este Vasile Ivanof, care este şi administrator. Potrivit vrajitorul.eu, această firmă a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 3.079.105 lei, un profit net de 320.256 de lei, datorii de 625.909 lei şi 28 de angajaţi. Numele lui mai apărea în alte două firme, şi anume Sofocleos Construct SRL şi Contabilitate şi Expertize SRL, însă aceste societăţi au fost radiate.

În secţiunea „Documente” din ediţia online puteţi citi anunţul de atribuire publicat în SEAP. 

A dat în judecată CJC pentru nedecontarea lucrărilor efectuate

Săptămâna trecută, pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul 8471/118/2016, care are ca obiect un litigiu privind achiziţiile publice. Reclamant - SC Stone Construct SRL, pârât - Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Administratorul societăţii reclamante, Vasile Ivanof, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că motivul pentru care a ales să dea în judecată Consiliul Judeţean, în calitate beneficiar al lucrării executate de firma sa, este, pe de o parte, refuzul recepţiei lucrării, deşi au trecut patru luni de când a notificat administraţia judeţeană, precum şi neplata lucrărilor executate.
 
„Legea spune că în termen de 15 zile de când constructorul notifică beneficiarul unei lucrări trebuie făcută recepţia. În cazul lucrării executate de firma mea, au trecut mai bine de patru luni şi nu s-a prezentat nimeni la faţa locului să vadă ce am făcut. Valoarea lucrărilor executate de noi este de aproximativ 100.000 de lei, dar nu ni s-a făcut nicio plată până la acest moment”.

CJC invocă facturi neconforme cu lucrarea din teren


Claudiu Palaz, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, responsabil de proiectele aflate în derulare, inclusiv de proiectul privind „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava”, spune că „valoarea facturilor trimise spre decont de SC Stone Construct SRL este mai mică decât suma stabilită în momentul licitaţiei”. „Acest lucru presupune că firma lui Ivanov a lucrat mai puţin decât era prevăzut în contract. Ce a făcut dânsul acolo este o bagabonţeală”, precizează acesta.

„Domnul Palaz vorbeşte în urma a ce i se raportează…”

Legat de motivul invocat de reprezentantul CJC, administratorul SC Stone Construct SRL spune că el a fost corect şi nu a vrut să deconteze lucrări ce nu au fost executate. „După ce am câştigat licitaţia, am fost în teren. Pentru că era deja luna iulie când am început efectiv lucrarea, nu avea sens să realizăm cele câteva lucrări care vizau în proiectul iniţial protecţia împotriva îngheţului. Erau 40 de grade afară. De aceea valoarea lucrărilor este mai mică, pentru că am scăzut din lucrare aceste lucrări de protecţie, care nu-şi aveau rostul. Acum înţeleg, nu vor să-mi dea banii pentru că am făcut mai mult decât trebuia. Domnul Palaz vorbeşte în urma a ce i se raportează. Dirigintele de şantier trebuia să fie în teren, nu să stea în birou. Dacă ştiam că aşa se lucrează în Consiliul Judeţean, nu mă mai duceam la nicio licitaţie”, a conchis Ivanof.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii